Δραστηριότητες από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο Φανερωμένης Χολαργού

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/12/2013

1)Επίσκεψη σε αστέγους (Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, ώρα 9 μ.μ.)

Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, δεν μπορεί να μείνει αδιάφορο απέναντι στο τεράστιο αυτό πρόβλημα. Δεν μπορεί να στρέψει το βλέμμα αλλού, λες και το πρόβλημα, αφού δεν αφορά εμάς τους ίδιους, αφού δεν αφορά –όπως πιστεύουμε κι ελπίζουμε- την ενορία μας, δεν υπάρχει…

Για το λόγο αυτό, προγραμματίζει επίσκεψη σε αστέγους της Αθήνας στις 17 Δεκεμβρίου ημέρα Τρίτη και ώρα 9 μ.μ.

Κλιμάκιο της ενορίας μας με νέους, θα προσφέρει ενδύματα, κουβέρτες, νερό, γλυκά, κρουασάν, χυμούς, κονιάκ, και φαγητό  στους εμπερίστατους αδελφούς μας, ως ένδειξη αγάπης και συμπαράστασης στις δύσκολες συνθήκες επιβίωσής τους.

Η επίσκεψη τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

 

2)Έρανος της αγάπης από 15 έως 21 Δεκεμβρίου

 

Αγαπητέ μας αναγνώστη,

Γνωρίζουμε όλοι μας πολύ καλά ότι, οι άνθρωποι δίπλα μας, ειδικά στις ημέρες που ζούμε, αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες. Η απελπισία είναι ζωγραφισμένη καθημερινά στα πρόσωπά τους και κατακυριεύει την καρδιά τους. Το γνωρίζουμε γιατί, πρώτος σταθμός τους στην αναζήτηση ελπίδας, είναι ο Ναός της περιοχής τους, η ενορία τους.

Στόχος και αγώνας της ενορίας μας και του Φιλόπτωχου Ταμείου της είναι ν’ αγκαλιάσει όλη την τοπική κοινωνία, ώστε να συνεχίσουμε ν’ αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί, με τρόπο μεθοδικό, τα προβλήματα που δημιουργεί η ποικιλόμορφη κρίση που βιώνουμε και ν’ αναπτύξουμε περισσότερο το προνοιακὸ έργο, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας συνάνθρωπός μας χωρίς να ‘χει εξασφαλίσει κάθε μέρα έστω κι ένα πιάτο ζεστό σπιτικό φαγητό.

Γνωρίζουν οι ευλαβείς αδελφοί μας Χολαργιώτες ότι, στο σημείο αυτό η τοπική τους Εκκλησία επιτελεί σημαντικό έργο. Το γνωρίζουν γιατί, αυτή την προσπάθεια της ενορίας μας, πολλοί την στηρίζουν εθελοντικά, και όλοι μαζί την ενισχύουν οικονομικά. Θέλουμε όμως, αλλά και πρέπει και μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί κάτι ακόμα παραπάνω. Για το λόγο αυτό στρεφόμαστε ξανά στην αγάπη σου και σου ζητούμε μια υπέρβαση αυτές τις Άγιες αλλά και δύσκολες για όλους μας μέρες!

Από τις 15 έως τις 21 Δεκεμβρίου, που πραγματοποιείται στα όρια ενορία μας ο έρανος της αγάπης, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση της όλης προσπάθειάς μας για τη στήριξη των ενδεών αδελφών της ενορίας μας, μην κρατήσεις την πόρτα σου κλειστή!

Σ΄ ευχαριστούμε για ό,τι έκανες και κάνεις καθημερινά και σε καλούμε να συνεχίσεις να το κάνεις με την καρδιά σου και με όλες σου τις δυνάμεις! Μην κλείσεις ποτέ τ’ αυτιά και την καρδιά σου στο προσκλητήριο αγάπης! Γιατί, μόνον αν είμαστ’όλοι μαζί, μπορούμε!

 

3)Χριστουγεννιάτικη δωροέκθεση (από 17 έως 27 Δεκεμβρίου

 

Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο ετοίμασε Χριστουγεννιάτικη δωροέκθεση στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού μας, με Χριστουγεννιάτικα δώρα τα οποία έχουν ετοιμάσει οι κυρίες του Ενοριακού Φιλοπτώχου και θα προσφέρονται σε συμβολικές τιμές.

Σκοπός της δωροέκθεσης, η οποία θα είναι ανοικτή καθημερινά μετά από τις Ιερές Ακολουθίες, είναι να ενισχυθεί η καθημερινή προσφορά έτοιμου φαγητού (συσσίτιο). Φέτος τα Χριστούγεννα, κανένας στο Χολαργό χωρίς φαγητό και εορταστική χαρά!

Για να γιορτάσουμε όλοι μαζί και να νοιώσουμε και δικά μας τα φετινά Χριστούγεννα!