Ποιμαντικός αγώνας μακριά από πολυτέλειες

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 11/12/2013
Ποιμαντική επίσκεψη στην Ενοριακή Κοινότητα της πόλεως Nkayi, πραγματοποίησε την Κυριακή, 8η Δεκεμβρίου 2013, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων.

Κατά τη επίσκεψή του ο Θεοφιλέστατος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και εκήρυξε τον θείο λόγο στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Επίσης, παρουσίασε στους πιστούς τον νέο Εφημέριο, π.Δημήτριο Otomba, ενώ ανεκοίνωσε την μετάθεση του έως σήμερα Εφημερίου του Ναού, π.Σιλουανού Nkounkou στην Ενοριακή Κοινότητα Αγίας Φωτεινής Pointe-Noire.

Ακολούθησε υπαίθρια συνάξη των πιστών, προς τους οποίους ο Επίσκοπος μίλησε εκτενώς περί της ορθοδόξου πίστεως και εξήγησε αναλυτικώς τον προγραμματισμό για την σύσταση κατηχητικών ομάδων των μαθητών, των εφήβων και των ενηλίκων. Επίσης, συνεργάσθηκε με την Εκκλησιαστική Επιτροπή για θέματα αφορώντα στην περάτωση των εργασιών κατασκευής του Ναού. Το βράδυ της ιδίας ημέρας, κατόπιν επταώρου οδικού ταξιδιού, επέστρεψε στην έδρα της Ιεράς Επισκοπής.

Την προηγούμενη ημέρα, ο Θεοφιλέστατος ευρέθη στην πόλη Dolisie, όπου μετέφερε τρόφιμα στο ορθόδοξο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος», συνεργάσθηκε με τον κ.Διευθυντή των ορθοδόξων εκπαιδευτηριών «Φως Εθνών» και επεσκέφθη το υπό ανέγερση μοναστικό ενδιαίτημα του Ευαγγελιστού Ιωάννου, ως και άλλα εκκλησιαστικά ακίνητα.