Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Ιωνία και τα ονομαστήρια του μητροπολίτη κ. Κωνσταντίνου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/05/2011

Χθες Σάββατο 21 Μαΐου, παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Ιωνία, προεξάρχοντος του επιχωρίου Μητροπολίτη κ. Κωνσταντίνου και συλλειτουργησάντων των σεβ. Μητροπολιτών Καισαριανής κ. Δανιήλ και Σύρου κ. Δωροθέου.

Το Θείο Λόγο  κήρυξε ο σεβ. Κ. Δανιήλ ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή, το έργο και την προσφορά προς τη Χριστιανική Εκκλησία των Αγίων, ενώ αναφέρθηκε και στο έργο που έχει επιτελέσει κατά την ποιμαντορία του στη Μητρόπολη ο σεβασμιώτατος κ. Κωνσταντίνος. Στον Ιερό Ναό εξετίθεντο σε προσκύνηση ιερά Λείψανα μεταξύ των οποίων μικρό μέρος εκ του ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης.

Στο μεταξύ στη Σύρο την Τετάρτη  25  Μαΐου θα εορταστεί με κάθε λαμπρότητα η 75ηΕπέτειος ευρέσεως από της εικόνας του Αγίου Δημητρίου. Το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως: 

ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΜΑΙΟΥ 2011

     6:30 μ.μ. : Μέγας εόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β', προς της ενάρξεως του οποίου θα τελείται τρισάγιο στον τάφο του αοιδίμου Μητρ. Σύρου Φιλαρέτου, κτήτορος του Ι.Ναού
     9:30 μ.μ. :  Ιερά Παράκληση
    10:00 μ.μ.:  Όρθρος και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου, μετά το πέρας της οποίας η Εικόνα του αγίου θα μεταφερθεί λιτανευτικώς, κατά το έθος, στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου 

ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΜΑΙΟΥ 2011 - στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου

     07:00 μ.μ. : Ιερά Παράκληση του Αγ. Δημητρίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΜΑΙΟΥ 2011- στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου

     08:30 μ.μ. : Ευχέλαιο

ΣΑΒΒΑΤΟ, 28 ΜΑΙΟΥ 2011- στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου

     06:00 μ.μ. : Εσπερινός