"Δέχομαι τον αμαρτωλό αλλά δεν νομοθετώ την αμαρτία του"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/12/2013

agioritikovima.gr- Δέχομαι τον αμαρτωλό, αλλά δεν μπορώ να νομοθετήσω την αμαρτία του" δήλωσε πριν από λίγο στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA CHANNEL ο Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ σχολιάζοντας το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια.

Μιλώντας στην εκπομπή "ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ" τόνισε πως όλα τα μέτρα που λαμβάνονται με στόχο την εκκλησία έχουν στόχο να πληγεί η Ορθοδοξία στην Ελλάδα. Αναγνώρισε τις ευθύνες της Εκκλησίας λέγοντας πως "λείπει ο παπάς ο παλιός", αλλά συμπλήρωσε πως"λείπουν και οι παλιοί άνθρωποι που σέβονταν τον παπά"... 
Αρνήθηκε να σχολιάσει την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Άγιον Όρος και δήλωσε πως δεν είναι της αρμοδιότητάς του να κρίνει τις δηλώσεις του κ. Βαρθολομαίου για τους Ρώσους στο Άγιον Όρος. 

Μίλησε ακόμηη για τον Ποντίφικα λέγοντας με νόημα πως αν και Ιησουίτης επέλεξε όνομα από το τάγμα των Φραγκισκάνων, κάνοντας το συνειρμό σύμφωνα με τον οποίον ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης ήταν ο λεγόμενος "Άγιος των φτωχών".

Τέλος ευχήθηκε "Να γιορτάσουμε Χριστούγεννα με το Χριστό" και συμπλη΄ρωσε "Ακόμη κι αν μας λείπει η χλιδή και η πολυτέλεια αν έχουμε τον Χριστό θα έχουμε ψυχή πεπληρωμένη"