Ο αρχιεπίσκοπος στη Σύρο για την εορτή του Αγίου Νικολάου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/12/2013

cyclades24.gr Θερμή υποδοχή παρά την παγωμένη ημέρα και τις χαμηλές θερμοκρασίες επεφύλαξαν οι τοπικές αρχές της Σύρου στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο που αφίχθη στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων για να κοσμήσει με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο του νησιού Άγιο Νικόλαο και να του απονεμηθεί η τιμητική διάκριση του επίτιμου δημότη. 

Ο κ. Ιερώνυμος έφτασε στην Σύρο νωρίς το πρωί με πτήση της OlympicAir και στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, παρουσία αρκετών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας, αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, του Ελληνικού Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και άλλοι εκπρόσωποι φορέων. 
Ο προκαθήμενος της ορθόδοξης εκκλησίας, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σύρου και τους υπόλοιπους παριστάμενους για την υποδοχή και στο μικρό διάστημα αναμονής του στο αεροδρόμιο μέχρι να παραλάβει τις βαλίτσες του, ρωτούσε με ζωηρό ενδιαφέρον πληροφορίες και για το πώς έχουν τα πράγματα στην Σύρο και τη νησιωτική μας περιφέρεια.

Λίγο αργότερα, ο κ. Ιερώνυμος αναχώρησε από το αεροδρόμιο με μεγάλη συνοδεία και από το μεσημέρι της Πέμπτης θα λάβει μέρος στο τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί. Η επίσημη υποδοχή του Αρχιεπισκόπου θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα.