Συνεργασία Μητροπόλεων με υπουργείο Τουρισμού

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 04/12/2013

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και της Μητρόπολης Δωδεκανήσου, υπέγραψαν σήμερα η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο μητροπολίτης Ρόδου, Κύριλλος, για τις ευρισκόμενες στα Δωδεκάνησσα Μητροπόλεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με στόχο την προώθηση και την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στα Δωδεκάνησα.

Παρόντες ήταν ο γγ του υπουργείου Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος και η αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Ελευθερία Φτακλάκη. Σκοπός της συνεργασίας είναι η προβολή των κορυφαίων θρησκευτικών μνημείων της περιοχής και η καθιέρωση της Δωδεκανήσου ως έναν σημαντικό θρησκευτικό προορισμό της χώρας.

Μέσα από την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού επιδιώκεται η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τον ελληνικό τουρισμό. Σχετική αναφορά υπάρχει και στο πρωτόκολλο συνεργασίας. Επίσης, για την τόνωση του προσκυνηματικού τουρισμού στα Δωδεκάνησα, συζητήθηκε και η έκδοση τουριστικού οδηγού για τα θρησκευτικά μνημεία.(ΑΠΕ)