Σεραφείμ: Επικίνδυνη η άκριτος πολιτογράφηση πληθυσμιακών μονάδων

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 26/01/2011

Στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα» ( 26.01) μίλησε ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ,  σχετικά με το γεγονός  της κατάληψης της Νομικής Σχολής από λαθρομετανάστες.Ο κ. Σεραφείμ εξέφρασε με τρόπο σαφή την άποψή του που μάλλον βρίσκει σύμφωνη την πλειονότητα της κοινής γνώμης.

Ο μητροπολίτης Πειραιά είπε μεταξύ άλλων: «Tο θέμα αυτό είναι τεράστιο και έχει δύο σοβαρές προεκτάσεις, η πρώτη είναι ότι θεωρώ ότι είναι εγκληματικό και κακουργηματικό. Είδα χθες να συμβαίνει στη χώρα μας την Ορθόδοξη την Δημοκρατική, το κράτος δικαίου δηλαδή, η εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ανεξαρτήτως  της θρησκείας του, της καταγωγής του και του τρόπου με τον οποίο ήρθε στην πατρίδα μας».

«Οι άνθρωποι αυτοί δικαιούνται ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ιατρικής περίθαλψης, καθώς και όλων των νομίμων προϋποθέσεων παρουσίας στη χώρα μας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Πειραιώς.Εν συνεχεία υπογράμμισε: «Από την άλλη πλευρά η άκριτος πολιτογράφηση πληθυσμιακών μονάδων από διάφορες χώρες της γης, μπορεί να πλήξουν με πολύ τρομερό τρόπο το ομόγλωσσον, το ομόθρησκoν και το ομότροπον του γένους μας».«Πρέπει να είμεθα πολύ προσεκτικοί», τόνισε κλείνοντας ο κ. Σεραφείμ.