Άλλη μια χειροτονία από τον Γλυφάδας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/12/2013

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Εισοδίων Θεοτόκου Τερψιθέας Γλυφάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του μέχρι πρότινος νεωκόρου του Ιερού Ναού, Αντωνίου Στρατηγέλη.

Στη χειροτονία συμμετείχαν αρκετοί κληρικοί (μεταξύ αυτών και τρεις επισκέπτες Κληρικοί: ο Αρχιμ. π. Σωσίπατρος Πιτούλιας και ο Αρχιμ. π. Γρηγόριος Μάζας, από την Ι.Μ. Βεροίας και Καμπανίας και ο Αρχιμ. Γερβάσιος Παρακεντές της Ι. Μ. Πατρών) και πλήθος κόσμου.

Ο νέος Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως είναι σπουδαστής και οικότροφος στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών, έγγαμος, πατέρας τριών τέκνων και υπηρετούσε αρκετά χρόνια ως νεωκόρος στην Ενορία των Εισοδίων, είχε χειροθετηθεί Αναγνώστης από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Παύλο και είναι πνευματικό τέκνο του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως πρωτοπρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Βαρθολομαίου, ο οποίος έδωσε και την κανονική συμμαρτυρία , την οποία ανέγνωσε στον Όρθρο, κατά την χειροθεσία του σε υποδιάκονο.

Πριν το Δι’ ευχών, ο Προϊστάμενος και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος, υπενθύμισε ότι σαν σήμερα το 2002, ο Σεβασμιώτατος ενθρονιζόταν υπό του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, στον Καθεδρικό Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πρώτος Μητροπολίτης Γλυφάδας και ευχήθηκε ο Θεός να τον ενισχύει ώστε να μακροημερεύει κοντά μας, για πολλά χρόνια ακόμα!

Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας και τις ευχές του Εκκλησιάσματος προς το χειροτονούμενο, ο κ. Παύλος ανεχώρησε για τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Διλόφου Βάρης, όπου τέλεσε το μυστήριο του Βαπτίσματος του δεύτερου τέκνου του Εφημερίου του Ιερού Ναού π. Νικολάου Καββαδία, ο οποίος έχει και την ευθύνη του ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου.