Ο μητροπολίτης Κερκύρας στην Κωνσταντινούπολη

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/11/2013

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ηγήθηκε προσκυνηματικής εκδρομής που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη από την Κέρκυρα στην Κωνσταντινούπολη. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να προσκυνήσουνοι Κερκυραίοι συμμετέχοντες τα ευλογημένα χώματα στα οποία έζησαν οι μεγάλοι Άγιοι που το νησί φιλοξενεί, η Αγία Θεοδώρα η Αυγούστα, η οποία αναστήλωσε ως αυτοκράτειρα του Βυζαντίου τις ιερές εικόνες, και ο Άγιος Σπυρίδωνας, το σκήνωμα του οποίου φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη περίπου 700 χρόνια, στο ναό των Αγίων Αποστόλων.

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος επισκέφθηκε τον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου , όπου τον υποδέχθηκε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδίτου κ. Στέφανος. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως υποδέχθηκε τους Κερκυραίους προσκυνητές στην πατριαρχική αίθουσα του Θρόνου, όπου μετέφερε σ” αυτούς τις ευχές του απουσιάζοντος Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και τους προσέφερε ευλογίες. Απαντώντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος εξέφρασε τον σεβασμό και την τιμή προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως την Μητέρα Εκκλησία και ζήτησε από τον Πατριαρχικό Επίτροπο να μεταφέρει τον σεβασμό, την αγάπη και τις ευχές των Κερκυραίων στον Παναγιώτατο. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος και οι εκδρομείς επισκέφθηκαν και προσκύνησαν στον Ιερό Ναό της Υ. Θ. Βλαχερνών από όπου φαίνεται και πάλι ο σύνδεσμος της Κέρκυρας μα την Πόλη, μιας και η Κέρκυρα έχει πάρα πολλά Μοναστήρια, Ναούς και εικόνες της Υ. Θ. Βλαχέρνας. Από εκεί μετέβησαν στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλή, όπου ο κ. Νεκτάριος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Πατριάρχη κυρού Αθηναγόρα, ο οποίος διετέλεσε Μητροπολίτης Κέρκυρας. Το προσκύνημα του Σεβασμιωτάτου ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην Μονή της Χώρας.

ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013, εορτή του Αγίου Ανδρέου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος θα μεταβή στους Παξούς όπου θα λάβει μέρος στις λατρευτικές εκδηλώσεις, ενώ την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Παξών.

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013, θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις των Σχολών Γονέων Κέρκυρας.

Για την πόλη της Κέρκυρας στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολη (Ακαδημίας 2) στις 6 το απόγευμα με θέμα «Δεισιδαιμονίες και προλήψεις στην Ορθόδοξη οικογένεια» και εισηγητές τους κ. Αλέξανδρο Κουλουρίδη και Άγγελο Γκούνη.

Για την Νότια Κέρκυρα στο «Καββαδειο Πνευματικό Κέντρο» στις 6 το απόγευμα με θέμα «Ψυχογραφήματα των σύγχρονων εφήβων με τραυματικές εμπειρίες, μέσα από τα μάτια ενός εκπαιδευτικού» και εισηγητή τον κ. Αλέξανδρο Κουσουνή, Φιλόλογο.

ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013, η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, στα πλαίσια της καταρτίσεως όλων των κληρικών σε θέματα που αφορούν την πνευματική ζωή τόσο των κληρικών όσο και των λαϊκών, καθώς και για την διενέργεια του Εράνου της Αγάπης εν όψει των Χριστουγέννων, διοργανώνει στο Πνευματικό Κέντρο (Ακαδημίας 2) και ώρα 10 το πρωί, προεδρεύοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου, Γενική Ιερατική Σύναξη, κατά την οποία θα ομιλήσει και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κουτσούρης, με θέμα: «Προετοιμάζοντας τους ενορίτες μας για την εορτή των Χριστουγέννων».

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ 18 ΚΑΙ ΑΝΩ:

Συνεχίζονται τη Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας (Ακαδημίας 2) και ώρα 9 το βράδυ, οι συνάξεις των Φοιτητών και Νέων Επιστημόνων που διεξάγονται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2). Το θέμα του χειμερινού εξαμήνου είναι «ΕΡΩΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΡΩΤΑΣ ΘΕΟΥ: αναζητώντας το νόημα της ζωής», ενώ αυτή τη Πέμπτη η αφορμή θα δοθεί από το θέμα: » Ότι ο φόβος γεννά την Αγάπη (Λόγος Δεύτερος Συμεών Νέου Θεολόγου)». Η συμμετοχή των νέων είναι ελεύθερη.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ