"Το Ολοκαύτωμα ήρθε ως τιμωρία μας..."

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 26/11/2013

Ένα περιοδικό χριστιανών φοιτητών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ ζήτησε συγγνώμη για μία ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους η οποία υποστήριζε ότι οι «τιμωρίες » που υπέστη ο εβραϊκός λαός – μεταξύ των οποίων και το Ολοκαύτωμα - ήταν το αποτέλεσμα της θανάτωσης του Ιησού Χριστού από τους Εβραίους.

Η ανάρτηση με τίτλο «Γιατί εμάς;» (“Why Us?”) εμφανίστηκε την Τετάρτη στο δικτυακό τόπο του ‘Harvard Ichthus’ (Ιχθύς του Χάρβαρντ) το οποίο προφανώς ήταν γραμμένο από έναν ανώνυμοΕβραίο που είχε μεταστραφεί στο χριστιανισμό, αναφέρει η The Boston Globe. Η ανάρτηση κατέβηκε αμέσως, αλλά ξανανέβηκε με κάποιες αλλαγές την Παρασκευή, πριν απομακρυνθεί και πάλι. Το Σαββατοκύριακο δημοσιεύτηκε μια απολογία από τη συντακτική ομάδα.
Ενώ το αρχικό άρθρο έχει πλέον απομακρυνθεί εντελώς από την ιστοσελίδα του “Ichthus”, η Globe έχει ένα πλήρες αντίγραφο του κειμένου από screenshots.

Σε ένα σημείο, ο συγγραφέας του άρθρου υπενθυμίζει την θρησκευτική του κληρονομιά ως έναν τρόπο για να εκφράσει το πώς αντιλαμβάνεται τις ταλαιπωρίες των Εβραίων. «Εμείς, οι Εβραίοι, συλλογικά απορρίψαμε τον Θεό και τον κρεμάσαμε επάνω σε ένα σταυρό για να πεθάνει, και έτσι αξίζαμε τις τιμωρίες που συσσωρεύτηκαν πάνω από τα κεφάλια μας τα τελευταία 2000 χρόνια», έγραψε ο συγγραφέας.
Σε δήλωσή του στην ‘Globe’, ο Aaron Gyde, τελειόφοιτος του Χάρβαρντ και εκδότης του “Ichthus”, δήλωσε: «Ως προσωπικό, δεν υποστηρίζουμε ότι επειδή κάποιοι Εβραίοι είχαν εμπλακεί στο θάνατο του Ιησού, αυτό δικαιολογεί τους διωγμούς που υπέστησαν κατά τα τελευταία 2.000 χρόνια ... λυπούμαστε βαθιά για τον τρόπο που πολλοί Χριστιανοί έχουν χρησιμοποιήσει τα ιερά κείμενα μας για να δικαιολογήσουν τον αντισημιτισμό. Δεν πιστεύουμε ότι η πρόθεση ή ο σκοπός του άρθρου ήταν ειδικά αντισημιτικός». 

 

lithosfotos.blogspot.gr