Η Εορτή των Εισοδίων στη Νέα Τίρυνθα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/11/2013

(φωτορεπορτάζ Ευάγ. Μπουγιώτης) Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, στον ανακαινισμένο παλαιό ιερό ναό στην Νέα Τίρυνθα του δήμου Ναυπλιέων. Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αργολίδας αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης , ο οποίος και στο τέλος του εσπερινού μίλησε για την εορτή των εισοδίων . 

Κατόπιν μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας προς ευλογία των κατοίκων και των πιστών. Χαρακτηριστικό στην φετινή εορτή το πλήθος των πιστών που είχαν γεμίσει τον ιερό ναό, πράγμα που έκανε τον εφημέριο της εκκλησίας πατέρα Ιωάννη Γκιώνη να ευχαριστήσει τον κόσμο. 

Ο ιερός αυτός ναός είναι κτίσμα του 1865 και ανακαινίσθηκε το 1996, να σημειωθεί πως την δεκαετία του 1960 με 1970 φτιάχτηκε μεγαλύτερος ναός αφιερωμένος στην Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου κι από τότε ο παλαιός έπαψε να είναι ο κεντρικός ναός.

Παρών μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος και ο πρώην Νομάρχης και νυν Περιφερειακός σύμβουλος Β. Σωτηρόπουλος.

Στο προαύλιο του ιερού ναού υπήρχε έκθεση με χριστουγεννιάτικες χειροποίητες κατασκευές από τα παιδιά και τον σύλλογο Γονέων για την ενίσχυση του δημοτικού σχολείου Ν. Τίρυνθας.