Σύναξη κληρικών Ι.Μ.Κερκύρας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/11/2013

Την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2), πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση του Φροντιστηρίου Στελεχών για φέτος με Θέμα Εισήγησης: Επιστήμη και θρησκευτική πίστη:συζητώντας για το νόημα της ζωής μέρος Α’ Εισήγηση–προβληματισμοί με θέμα «Σχέσεις των δύο φύλλων και Εκκλησία» και μέρος Β’ υποδειγματικά μαθήματα για τους Αγίους Αδριανό και Ναταλία και για το θέμα «Εφηβεία και έρωτας», με ομιλητή Α’ μέρους τον Πρωτοπ. Δημήτριο Βασιλειάδη και ακολούθησαν υποδειγματικά μαθήματα από τους κατηχητές Στρατή Σημαντήρη και Άγγελο Γκούνη.
Εν τω μεταξύ την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ιερούργησε στην ενορία των Βιταλάδων. Κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας απένειμε στον πρώην εφημέριο της ενορίας και νυν συνταξιούχο ιερέα π. Προκόπιο Βούλγαρη το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου και στον νυν εφημέριο της ενορίας π. Νικόλαο Ρήγο το οφφίκιο του Οικονόμου.

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ 18 ΚΑΙ ΑΝΩ:

Συνεχίζονται τη Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας (Ακαδημίας 2) και ώρα 9 το βράδυ, οι συνάξεις των Φοιτητών και Νέων Επιστημόνων που διεξάγονται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2). Το θέμα του χειμερινού εξαμήνου

Την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, στο πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, πραγματοποιήθηκε σύναξη κληρικών με κεντρικό θέμα την εξομολόγηση. Κατά την διάρκεια της συνάξεως, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε πρακτικά θέματα της εξομολογήσεως και έδωσε κατευθυντήριες γραμμές σε σημαντικά θέματα που προέκυψαν μέσα από ανοιχτό διάλογο που ακολούθησε της εισηγήσεως του.

ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Τη Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2013, εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος θα ιερουργήσει στην εορτάζουσα ενορία των Σφακερών.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2), πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση του Φροντιστηρίου Στελεχών για φέτος με Θέμα Εισήγησης: Επιστήμη και θρησκευτική πίστη: συζητώντας για το νόημα της ζωής μέρος Α’ Εισήγηση–προβληματισμοί με θέμα «Σχέσεις των δύο φύλλων και Εκκλησία» και μέρος Β’ υποδειγματικά μαθήματα για τους Αγίους Αδριανό και Ναταλία και για το θέμα «Εφηβεία και έρωτας», με ομιλητή Α’ μέρους τον Πρωτοπ. Δημήτριο Βασιλειάδη και ακολούθησαν υποδειγματικά μαθήματα από τους κατηχητές Στρατή Σημαντήρη και Άγγελο Γκούνη.

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ 18 ΚΑΙ ΑΝΩ:

Συνεχίζονται τη Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας (Ακαδημίας 2) και ώρα 9 το βράδυ, οι συνάξεις των Φοιτητών και Νέων Επιστημόνων που διεξάγονται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2). Το θέμα του χειμερινού εξαμήνου είναι «ΕΡΩΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΡΩΤΑΣ ΘΕΟΥ: αναζητώντας το νόημα της ζωής», ενώ αυτή τη Πέμπτη η αφορμή θα δοθεί από το θέμα: " Ο Έρωτας και η Αγάπη ".

Η συμμετοχή των νέων είναι ελεύθερη.