Ακατάλληλη ώρα...

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 15/11/2013

cretalook.gr Αφόρητη είναι πλέον η κατάσταση στην πόλη του Ηρακλείου με τους κάθε είδους επαίτες που όπως φαίνεται δεν έχουν ούτε όσιο ούτε ιερό! Ένας Σαρλό… αλλοδαπός που συχνάζει στα Λιοντάρια έχει πάρει στο κατόπι τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης όχι επαιτώντας αλλά απαιτώντας….! Η πίεση είναι ασφυκτική.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος ανοίγει το βήμα του στην πλατεία του Αγίου Τίτου για να γλιτώσει από τον σχεδόν «καταδιωκτικό» τύπο με το βαμμένο πρόσωπο. Όσοι βρίσκονται στην πλατεία βλέπουν την απίστευτη σκηνή να συμβαίνει λίγα μόλις μέτρα μπροστά από την είσοδο της Εκκλησίας από την οποία πρόκειται να εξέλθει η σορός του Στυλιανού Αλεξίου.

Το περιστατικό παρατηρεί ο πρώην Βουλευτής Στέλιος Ματζαπετάκης ο οποίος εκείνη τη στιγμή μιλάει με τον Αγιορείτη Πατέρα πρώην Ηγούμενο Ιβήρων του Αγίου Όρους Βασίλειο Γοντικάκη. Ο Αρχιεπίσκοπος αναγκάζεται να μπει στο αυτοκίνητο και ο κ. Ματζαπετάκης να κάνει τις απαραίτητες συστάσεις στον αλλοδαπό… Σαρλό που η παρουσία του με το βαμμένο πρόσωπο έξω από τον Άγιο Τίτο στην τελετή της κηδείας του σπουδαίου κρητικού δεν τιμούσε κανέναν! Ούτε την πόλη ούτε τον νεκρό!