Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Ι.Μ.Καλαβρύτων

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/11/2013

Κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Κυριακής 10ης Νοεμβρίου ε.έ. στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αιγίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον Ιεροδιάκονο π. Δημήτριο Γεωργακόπουλο.

Ο π. Δημήτριος άγει το 29ο έτος της ηλικίας του, είναι πατήρ δύο τέκνων, κατάγεται από το Δ.Δ. Νικολαιΐκων Δήμου Αιγιαλείας, τυγχάνει απόφοιτος Ενιαίου Λυκείου Διακοπτού και πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής.

Διακρίνεται για την ευσέβεια, την ιεροπρέπεια και το ήθος και θα διακονήσει την ενορία Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μαμουσιάς Δήμου Αιγιαλείας, για την οποία και εξελέγη.

Ο χειροτονηθείς σε σύντομη αναφορά του, αναφέρθηκε στο ύψος της ιερωσύνης και υποσχέθηκε με την βοήθεια του Θεού να ανταποκριθεί στα νέα υψηλά του καθήκοντα, ευχαριστών τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος με λόγια πατρικά και συγκινητικά, συνεχάρη τον π. Δημήτριο δια την απόφαση να εισέλθει στις τάξεις του Κλήρου και να διακονήσει την Εκκλησία σε καιρούς χαλεπούς και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.