Έδωκαν κλάδον ελαίας και έλαβον κλώνο βασιλικού (φωτο)

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/11/2013

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης


 

Στο διάλλειμα των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος δέχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων της Αποστολικής Διακονίας και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.


 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Βασιλείου εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο ένα κλαδί ελιάς που συμβολίζει την Ειρήνη, τη Σοφία, τη Δημοκρατία και τη Θεραπεία.


 

"Η σχέση των εργαζομένων προς την Ιεραρχία χαρακτηρίζεται ακριβώς από αυτόν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της αποστολής όλων μας, την υπηρεσία και την διακονία προς τον Θεανθρώπινο οργανισμό" τόνισε ο κ. Βασιλείου και πρόσθεσε πως "στο πρόσωπό σας δεν αντικρίζουμε ένα εργοδότη, βλέπουμε έναν πνευματικό πατέρα που θα ακούσει και θα εγκύψει στα πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε όλοι".


 

Ο Αρχιεπίσκοπος προσέφερε στο Διοικητικό Συμβούλιο ένα κλωνάρι βασιλικού σύμβολο του Σταυρού και της Αναστάσεως και ανέφερε πως "η Εκκλησία σας αγαπάει και να εργάζεστε φιλότιμα, να κάνετε ό,τι καλύτερο για αυτόν τον χώρο".