Η εορτή των Ιεροψαλτών

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/11/2013

(Εκ του Συνδέσμου Ιεροψαλτών) Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος ο Σύνδεσμός μας θα τιμήσει την μνήμη του εκ των προστατών του, Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, με τέλεση Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού, το απόγευμα της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου 2013, παραμονή της Εορτής του Αγίου.

Η Ακολουθία του Εσπερινού θα τελεσθεί στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Καλλιθέας Αττικής (Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 90, Καλλιθέα – δυνατότητα πρόσβασης με αστικές συγκοινωνίες : λεωφορειακή γραμμή 040 Σύνταγμα – Πειραιάς – στάση «Άγιοι Πάντες» – και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, στάση «Ταύρος») και ώρα 6.30΄ μ. μ.

Πρόσκληση θα αποσταλεί προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄ για να ευλογήσει με την παρουσία Του την εορτή μας.

Ας σημειωθεί, ότι η 4η Δεκεμβρίου έχει θεσπισθεί, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Κανονισμού 176 / 2006 «περί των Ιεροψαλτών και της καταστάσεως αυτών» ως η ημέρα επίσημης εορτής των Ιεροψαλτών. Για τον λόγο αυτό, θα παρακαλούσαμε όλους τους κ. κ. συναδέλφους – μέλη του Συνδέσμου μας να προσέλθουν στον Εσπερινό του Αγίου, εφόσον, φυσικά, δεν υφίστανται ανυπέρβλητα κωλύματα (λόγοι υγείας, ταυτόχρονη ιεροψαλτική διακονία σε πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό κλπ.).

ΓΡΑΦΕΙΑ: Ακαδημίας 95, Τ.Κ.: 10677 ΑΘΗΝΑ (3ος όροφος), ΕΛΛΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2103236568