Ονομαστήρια του μητροπολίτη Κερκύρας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/11/2013

(Ι.Μ.Κερκύρας)

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Αρχιεπισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, ήγε τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Το απόγευμα της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου έγινε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, με επίκεντρο του λόγου του το παράδειγμα πίστης, σταθερότητας και αφοσίωσης στο Θεό, παρά τις πολλές και ποικίλες δοκιμασίες, το οποίο επέδειξε ο Άγιος Νεκτάριος, το οποίο αποτελεί για τους χριστιανούς, αλλά και για τον κόσμο σημείο πορείας προς την αιώνια ζωή και αντοχή στις λύπες αυτού του κόσμου.  Στο τέλος του Εσπερινού ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κοζάνης, με τον οποίο συνδέεται με πολύχρονη φιλία, για την επίσκεψή του στο νησί και τις εόρτιες εκδηλώσεις, όπως επίσης και τον κλήρο και τον λαό της Κέρκυρας για την αγάπη προς το πρόσωπο του Ποιμενάρχου τους. 

Το πρωί του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο   στον Μητροπολιτικό Ναό Υ. Θ. Σπηλαιωτίσσης Κέρκυρας, κατά το οποίο ο Μητροπολίτης Κερκύρας χειροτόνησε σε διάκονο τον έγγαμο κ. Νεκτάριο Μπόκο, τελειόφοιτο του Μετσοβείου Πολυτεχνείου, γιο ιερέως. Απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η ιερωσύνη αποτελεί μαρτυρία αλήθειας και υπομονής σε έναν κόσμο σύγχυσης. Με αφορμή την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου προσέθεσε ότι περισσότερο παρά ποτέ  υπάρχει η ανάγκη της επιγνώσεως από όποιον επιθυμεί να ακολουθήσει τον δρόμο της ιερωσύνης ότι ο κόπος σήμερα απαιτείται να είναι πολλαπλάσιος. Ο ιερέας καλείται να αφυπνίσει συνειδήσεις, να λειτουργήσει ως ποιμένας που δεν θα λογαριάσει απόρριψη, κακοπροαίρετη κριτική και την αδιαφορία των ανθρώπων, αλλά θα αφιερώσει με υπομονή την ύπαρξη και την διακονία του στο θέλημα του Θεού. Ευχήθηκε στον χειροτονούμενο ο για αμφότερους προστάτης Νεκτάριος  να φωτίζει και να καθοδηγεί τόσο εκείνον, όσο και τον κλήρο και τον λαό της Μητροπόλεως.

Ο Μητροπολιτικός Ναός ήταν κατάμεστος από ιερείς και πιστούς που ήρθαν να ευχηθούν στον εορτάζοντα Μητροπολίτη, κάτι που παρατήρησε με ιδιαίτερη συγκίνηση ο κ. Νεκτάριος, ευχαριστώντας και το Θεό και τους ανθρώπους για την ευλογία της συμπόρευσης.

Ο Σεβασμιώτατος αποφάσισε και φέτος, λόγω της κρίσης, να μην δεχθεί ευχές στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ, αντί δώρου  για όσους επιθυμούσαν, παρακάλεσε   να γίνει δωρεά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως.