Λαμπροτρίτη στην Παναγία της Καθολικής στη Γαστούνη

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 26/04/2022
Με ξεχωριστή λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια καθώς επίσης και Θρησκευτική ευλάβεια, όπως  αρμόζει στην Υπεραγία Θεοτόκο την Παναγία μας, την μητέρα του Αναστάντος Χριστού αλλά και όλων μας, εορτάστηκε την Τρίτη της Λαμπρής η ανάμνηση του θαύματος της Παναγίας της Καθολικής στην Γαστούνη. Φέτος για τρίτη χρονιά δεν έγινε το παραδοσιακό κάψιμο του αράπη.
 
Στον περικαλλή ιστορικό Ιερό Ναό ο οποίος είναι μνημείο του 12ου αιώνος , την Αναστάσιμη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο, ενώ συμμετείχε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος μετά του Ιερατείου της Πόλης.
Παρόντες  οι βουλευτές, Αν. Νικολακόπουλος, Διον.Αυγερινοπούλου ΝΔ, Διον. Καλαματιανός ΣΥΡΙΖΑ και  Μιχ. Κατρίνης ΚΙΝΑΛ, ο πρ. βουλευτής κ. Μάκης Μπαλαούρας, Περιφερειακοί σύμβουλοι,  πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Θεοδόσης, ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, ο πρόεδρος του ΔΣ Πηνειού κ. Σπ. Βασιλείου, πρ. δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι ΤΚ, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών.
Μετά την Απόλυση, ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας υπό τους παιάνας της Φιλαρμονικής Γαστούνης. Νωρίτερα πολύχρωμα πυροτεχνήματα "ζωγράφισαν" με φόντο τον γαλάζιο ουρανό.