Στο εκκλησάκι του Λυκαβηττού...

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 03/04/2022

Orthodoxiainfo.gr Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο χρήστες γνωστού κοινωνικού δικτύου έχουν δει τις τελευταίες ημέρες ένα «θαύμα» το οποίο συντελέστηκε την προηγούμενη Κυριακή στο ναό των αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, ο μόνος όμως που τελικά δεν είδε το θαύμα είναι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας ο οποίος όπως δήλωσε, όπως πήγε έφυγε… ασθενής.

Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα Ελληνικά Hoaxes ο εμφανιζόμενος στο βίντεο άνδρας που υποτίθεται πως… περπάτησε μετά την ευλογία του ιερέα Δημήτριου Λουπασάκη, ζει στην Πτολεμαΐδα και πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Δεν είναι ανάπηρος αλλά αντιμετωπίζει κινητικό πρόβλημα στο ένα πόδι του.

«Έχω σκλήρυνση κατά πλάκας τα τελευταία 8 χρόνια. Δεν είμαι ανάπηρος, όπως φημολογείται. Έχω κινητικά προβλήματα σε ένα από τα δυο κάτω άκρα και χρησιμοποιώ μπαστούνι για μικρές αποστάσεις. Για πιο μεγάλες έχω καροτσάκι» δήλωσε ο ίδιος ο Σταύρος Β. στην ιστοσελίδα, περιγράφοντας τους λόγους που τον οδήγησαν στο διάσημο για τον θαυματουργό Σταυρό εκκλησάκι του Λυκαβηττού αλλά και το τι ακριβώς συνέβη.

«Έχω βαθιά πίστη στο Θεό και σκέφτηκα να πάω στον ιερέα Δημήτριο Λουπασάκη στους Αγίους Ισιδώρους να με βοηθήσει με τον θαυματουργό Τίμιο Σταυρό. Πήγα την περασμένη Κυριακή 27/3. Περίμενα ώρα και κάποια στιγμή με πλησίασε ο ιερέας και ακούμπησε τα χέρια του στο κεφάλι μου. Δεν είχε το θαυματουργό Σταυρό μαζί του. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, μετά την ευλογία του ιερέα, σηκώθηκα με δυσκολία. Όμως περπάτησα στη συνέχεια με μεγαλύτερη ευκολία απ’ ότι πριν και είναι αλήθεια ότι ο ιερέας με ενθάρρυνε» λέει ο ίδιος.

Όσο για το περιβόητο θαύμα που έχει γίνει το θέμα των ημερών ανάμεσα στους πιστούς στα κοινωνικά δίκτυα; Η απάντηση που δίνει ο άνθρωπος που υποτίθεται πως θεραπεύτηκε είναι σύντομη και απλή.

«Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορώ να πω ότι αποθεραπεύθηκα. Η σκλήρυνση κατά πλάκας δεν εξαφανίστηκε. Αυτή είναι η αλήθεια».

Υπενθυμίζεται πως εδώ και αρκετό καιρό η υπόθεση του θαυματουργού Σταυρού και τα όσα διαδραματίζονται στο μικρό εκκλησάκι του Λυκαβηττού βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ενώ ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει κάνει συγκεκριμένες αρνητικές αναφορές για τα συμβαίνοντα στην Ιερά Σύνοδο.

Ωστόσο μέχρι στιγμής η έρευνα δεν έχει καταλήξει κάπου.