Σύρου Δωρόθεος: «Το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας είναι ένα πνευματικό θερμοκήπιο»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/04/2022

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα το τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο υλοποίησε στην Αθήνα και στην Τήνο, με μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση των μαθητών και των οικογενειών τους, το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας.

Με την ευχή, την κανονική άδεια και ευλογία του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, χοροστάτησε σήμερα το πρωί στον Όρθρο και ακολούθως ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου Πρωτ. π. Γεώργιο Φανερό, τους Ιερείς και Διακόνους του Πανιέρου Ναού της Παναγίας, τον Διευθυντή του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, τους Εκπαιδευτικούς, τα μέλη της Σχολικής Εφορείας, τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς και πολλούς ευλαβείς χριστιανούς, Τηνίους και προσκυνητές από όλη την Ελλάδα.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας από τηλεοράσεως, μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού «Star Κεντρικής Ελλάδος», μέσω των Ραδιοφωνικών Σταθμών των Ιερών Μητροπόλεων Σύρου και Φθιώτιδος και μέσω διαδικτύου.

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, αλλά και πολλοί εκπαιδευτικοί, κατόπιν πνευματικής προετοιμασίας μέσω του Μυστηρίου της Ιεράς Εξομολογήσεως, μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Κατά την αναχώρηση του από την Ιερά Νήσο Τήνο ο κ. Συμεών προσέφερε στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο προσωπικά λειτουργικά άμφια κ.α. από το προσωπικό κειμηλιαρχείο του μακαριστού  προκατόχου του κυρού Νικολάου εις μνήμην αυτού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ιδιαιτέρως εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και ευχαριστία του στον Άγιο Σύρου κ. Δωρόθεο για την αρχοντική αγάπη και φιλοξενία αλλά και στον Αντιπρόεδρο, στον Γενικό Γραμματέα και στα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου. 

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης & Δημήτριος Ανάγνου