Εκεί που θεωρούν τον Χριστιανισμό εχθρικό…

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 05/11/2013

Το πρωί της Κυριακής 3 Νοεμβρίου 2013  στα πλαίσια των Λατρευτικών Συνάξεων για το Θαύμα του Αγίου Νικολάου του Νέου  δια του οποίου διέσωσε την Φερώνυμη Ενορία στη Θήβα  στα δύσκολα  και απαρηγόρητα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής από την οργή και τα αντίποινα των αιμοβόρων Ναζί  και για  την Παρουσία της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης Μικρασιάτικο Κειμήλιο του Μακαριστού Γέροντος Χρυσοστόμου (Αγγέλου), τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με ιερουργό τον Σεβ.Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ.Κωνσταντίνο και η Ευχαριστήριος Δοξολογία.

 

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στο εορταζόμενο γεγονός, στην Ευαγγελική περικοπή και στις δυσκολίες του Ιεραποστολικού έργου που η Εκκλησία του εμπιστεύθηκε στην μακρινή Νότιο Ασία «σε χώρες όπου για να μπορέσουμε να ανοίξουμε μια Εκκλησία και να λειτουργήσουμε είναι μεγάλο γεγονός, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος. Διότι οι τόποι εκεί είναι αφιλόξενοι, οι άνθρωποι θεωρούν τον Χριστιανισμό κάτι εχθρικό, κάτι δύσκολο, κάτι το οποίο φέρνει προκατάληψη και δυσπιστία για τις δικές τους παραδόσεις. Εμείς σήμερα ήλθαμε στην Εκκλησία να προσευχηθούμε ελεύθερα, ήλθαμε στην Εκκλησία να ακουμπήσουμε την καρδιά μας στον Θεό η και πολλές φορέα ακούμε την καμπάνα να κτυπά και λέμε η Εκκλησία θα είναι πάντοτε εκεί. Για κάποιους ανθρώπους δεν υπάρχει η Εκκλησία, δεν θα ακούσουν ποτέ την καμπάνα, δεν θα μπορέσουν να λειτουργηθούν θα πρέπει να  πάνε κρυφά για να γίνει μια Θ.Λειτουργία.

     Ας είμαστε ευλογημένοι από τον Θεό εμείς που μπορούμε ελεύθερα και έχουμε και τον Μωυσή και τους Προφήτες και έχουμε και την πολυτέλεια να πιστεύουμε αυτό που θέλουμε και να προσευχόμαστε. Και να είμαστε ευγνώμονες στον Θεό και στους Αγίους και στον Άγιο Νικόλαο τον Νέο που εσείς Τον γνωρίζετε καλά, σας προστατεύει, σας αγαπάει και είναι πάντοτε παρηγοριά σας».



π. Ευάγγελος