Πανήγυρις Ι.Ν.Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/10/2013

 Ι.Μ.Κηφισίας) Το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013, τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιώτου Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας.

Την πανήγυρη λάμπρυνε η φιλοξενία της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος του εν Ευβοία, με τη σεπτή ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, για τον αγιασμό των ενοριτών και των λοιπών χριστιανών.

Στον Εσπερινό συμμετείχε πλήθος Ιερέων μεταξύ των οποίων ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος Πανοσ. Αρχιμανδρίτης κ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδης, ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. κ. Αγαθάγγελος Κόκλας, ο Ιεροκήρυκας Πανοσ. Αρχιμ. κ. Νικάνωρ Καραγιάννης και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αιδεσ. Πρωτ. κ. Χρίστος Κυριακόπουλος.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Ματρώνης και της Κάρας του Οσίου Δαυΐδ με τη συνοδεία Προσκόπων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της λιτανευτικής πομπής παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νικόλαος Χιωτάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Βουλευτές και πολλοί προσκυνητές