"Κάθε προ­σπά­θεια έξω από την Εκκλησία εί­ναι ματαιοπονία "

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/10/2013

(Ι.Μ.Φθιώτιδος) Στην ορεινή και κατάφυτη από έλατα Παύλιανη μετέβη την Κυριακή 20 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του δαιμονιζομένου των Γαδαρινών τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το μεγαλύτερο λάθος των ανθρώπων είναι ότι δεν παραδέχονται την ύπαρξη του διαβόλου. Αν ζούσαμε στην εποχή εκεί­νη και αν βρισκόμαστε μπρο­στά στο τραγικό θέαμα του δαιμονιζομένου θα κά­ναμε ό,τι κά­νου­με σήμερα με τα θύματα της δαιμονικής μανίας, που αντί να τα οδη­γήσουμε στο Χριστό, τα οδηγούμε στο νευρολόγο, στα μέντιουμ, στον παραψυχολόγο, στις χαρτορίχτρες. Υπάρ­­χουν βέ­­βαια περιπτώσεις ανθρώπων που υποφέρουν ψυχι­κά κι έχουν ανά­γκη από τη συμβολή του ψυχολόγου. Τους ψυχα­σθε­νείς μπορεί να τους βοηθήσει ο ψυχία­τρος. Τους δαιμονισμένους όμως μόνο η Εκ­κλη­σία. Κάθε προ­σπά­θεια έξω από την Εκκλησία εί­ναι ματαιοπονία. Και εδώ ακριβώς έγκειται η επιτυχία του διαβόλου, να μας πεί­θει διαρκώς, ότι δεν υπάρχει.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Κωνσταντίνο Κωτσαρίδα, ο οποίος διακονεί στο Αναλόγιο της Ενορίας.

Στη συνέχεια ετέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο του αειμνήστου Βασιλείου Καρμάλη, για τον οποίο ανέφερε ότι υπήρξε άνθρωπος προσφοράς και αγάπης, διαθέτοντας πάντοτε δωρεάν τα οχήματα της μεταφορικής εταιρίας που διέθετε, για φιλανθρωπικές δράσεις της Μητροπόλεως μας. Ευχήθηκε δε ο Θεός να δίνει την δυνατότητα σε όλους μας να μπορούμε να κρατάμε το καλό παράδειγμα της ταπεινής, αφανούς και ουσιαστικής προσφοράς στα καλά έργα.