Απαγορεύουν στους Χριστιανούς τη χρήση της λέξης Αλλάχ

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 14/10/2013

Εφετείο της Μαλαισίας αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν επιτρέπεται σε χριστιανική εφημερίδα της χώρας να χρησιμοποιεί την λέξη «Αλλάχ» για να αναφερθεί στον Θεό, με το σκεπτικό ότι η εν λόγω λέξη δεν αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της χριστιανικής πίστης και η χρήση της δημιουργεί «σύγχυση στην κοινότητα».

Το εφετείο απέρριψε πρότερη απόφαση κατώτερου δικαστηρίου που επέτρεπε στην εφημερίδα Herald να χρησιμοποιεί στην έκδοση της γλώσσας malay την λέξη «Αλλάχ» όπως συνέβαινε εδώ και αιώνες.

Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι η λέξη Αλλάχ χρησιμοποιείται αποκλειστικά από μουσουλμάνους, ενώ οι δικηγόροι της καθολικής εφημερίδας υποστήριξαν ότι η λέξη προηγείται του Ισλάμ και χρησιμοποιούνταν ευρέως επί αιώνες από τους χριστιανούς της περιοχής και ανακοίνωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Περίπου 200 Μουσουλμάνοι έξω από το δικαστήριο, χαιρέτισαν την απόφαση και μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών δήλωσαν ότι η υπεράσπιση του δικαιώματος της χρήσης του όρου Αλλάχ ισούται με τζιχάντ (ιερό πόλεμο) και είναι καθήκον τους να το υπερασπιστούν.

Οι Χριστιανοί στην Ινδονησία και σε μεγάλο τμήμα του αραβικού κόσμου χρησιμοποιούν την λέξη δίχως αντίσταση από τις ισλαμικές αρχές.ethnos.gr