Ο αρχιεπίσκοπος και ο μητροπολίτης Ελασσώνος στα Δημήτρια 2013

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/10/2013

Μάκης Αδαμόπουλος-ecclesia.gr -φωτο Χρ.Μπόνης

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου του ομωνύμου Δήμου Αττικής τέλεσε το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Βασίλειος και οι Επίσκοποι του Πατριαρχείου Αντιοχείας Σαφίτας κ. Δημήτριος και Πύργου κ. Ηλίας. Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε κλήρο και λαό και ζήτησε από τον Επίσκοπο Σαφίτας να κηρύξει το Θείο Λόγο.

 

Ο Επίσκοπος Σαφίτας κ. Δημήτριος μίλησε για τη ζωή και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί στην Συρία, ενώ αναφέρθηκε στην ιστορία και στην παράδοση των πιστών εκεί. Μίλησε για τις επιθέσεις που βιώνουν καθημερινά, για να «σβήσουν το φως του Χριστού από αυτά τα μέρη», όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά και για την απαγωγή των Αρχιερέων, τις καταστροφές των εκκλησιών, και την προσπάθεια να εκδιωχθούν οι χριστιανοί. Τόνισε, επίσης, πως «η πίστη μας δοκιμάζεται, αλλά εμείς με μηνύματα ειρήνης και αγάπης μένουμε εκεί και προσπαθούμε να δίνουμε όσα μπορούμε και να στηρίζουμε όχι μόνο τους χριστιανούς, αλλά όποιον μας χρειάζεται».

 

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, Πρωτοπρεσβύτερος Ματθαίος Χάλαρης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο που παραβρέθηκε στην έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για τα ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2013.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε οι εορταστικές αυτές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου να δυναμώνουν τις ψυχές μας και τόνισε πως «οι δυσκολίες ξεπερνιούνται όταν δυναμώνει η ψυχή και όταν όλοι μαζί γινόμαστε ένα».

 

Μέχρι τις 28 Οκτωβρίου θα διαρκέσουν οι δεκαεξαήμερες εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2013». Σήμερα το απόγευμα θα γίνει η υποδοχή του Ιερού λειψάνου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, προερχόμενου από τον ομώνυμο προσκυνηματικό Ιερό Ναό Κονίτσης.

 

Τα λείψανα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου θα τοποθετηθούν εντός του Ιερού Ναού σε ειδικό χώρο μέχρι την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων.