Θησαυρός βρέθηκε στην Αγία Σοφία της Πελοποννήσου

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 13/10/2013
Ένας θησαυρός βρέθηκε στην ιστορική Αγιά Σοφιά της Πελοποννήσου όπως την έχουν αποκαλέσει οι αρχαιολόγοι προκαλώντας το ενδιαφέρον των αρχαιολόγων. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο των εργασιών αναστήλωσης του σημαίνοντος μνημείου της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στους Χριστιάνους, η οποία διενεργείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, βρέθηκαν, εντός μεταβυζαντινής εποχής αγγείου, πάνω από 1000 τούρκικα νομίσματα, ασημένια στην πλειονότητά τους.
 
Τα ευρήματα προέρχονται από την εποχή της Τουρκοκρατίας και εκτιμάται ότι αφορά ένα μεγάλο θησαυρό ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας. Το σημαντικό αυτό εύρημα συμπληρώνει τον αξιόλογο αριθμό γλυπτών και κεραμικών οστράκων που απέδωσαν οι ανασκαφικές εργασίες στο ναό και συμβάλλει στην ανάδειξη της ιστορίας του μνημείου.
 
Η ανακάλυψη σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Κυπαρισσία 93,6 όπου μίλησε στέλεχος από την 26η ΕΒΑ (Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων), πιθανόν να θα οδηγήσει και στην αποκάλυψη και νέων στοιχείων για την ιστορική σημασία του Ναού…