"Μικρογραφία της κοινωνίας μας το Άγιον Όρος"

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 10/10/2013

Ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη στον ΣΚΑΪ και μίλησε, μεταξύ άλλων, για τον λόγο που θέλησε να απομονωθεί στο Άγιο Όρος, αλλά και για την οικογένειά του.

«Δεν έχω καλή σχέση με την εκκλησία, δηλαδή δεν πάω. Άρα δεν μπορώ να πω ότι είμαι πιστός Χριστιανός, υπό την έννοια ότι ακολουθώ ένα καθημερινό τελετουργικό», παραδέχτηκε ο ηθοποιός.

Σχετικά με την απόφασή του να πάει στο Άγιο Όρος και να μείνει εκεί για λίγο καιρό, αποκάλυψε: «Στο Άγιο Όρος έφτασα, γιατί πάντα είχα μια περιέργεια και γιατί περνούσα μια πολύ δύσκολη προσωπική φάση. Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που νομίζεις πως ό,τι και να κάνεις "χτυπάς" σε τοίχο. Ήθελα να φύγω μακριά απ' όλα, να μιλήσω με εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους, να ξεχαστώ. Και ξεχάστηκα, όλο αυτό δηλαδή λειτούργησε», είπε και πρόσθεσε: «Αυτό που κατάλαβα είναι ότι το μοναστήρι είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας. Υπάρχουν εκεί άνθρωποι σοφοί και άγιοι, αλλά και άνθρωποι που δεν είναι σοφοί και καθόλου άγιοι. Όλοι όμως συμβιώνουν, όπως και στην κοινωνία».