Προσευχή και αγρυπνία

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/09/2013

Προσευχή για την κρίση θα απευθύνουν σήμερα κληρικοί και λαϊκοί στις αρχιερατικές περιφέρειες Βέροιας, Νάουσας, Αλεξάνδρειας, Ειρηνούπολης, Χαλάστρας, Βεργίνας και Μελίκης στο πλαίσιο αγρυπνίας που διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά η Μητρόπολη Βεροίας.

«Ολα αυτά τα χρόνια οι ναοί κατακλύζονται τη συγκεκριμένη μέρα από πιστούς που έχουν ανάγκη να ακούσουν ένα λόγο παραγορητικό και για το λόγο αυτό στρέφονται στην Εκκλησία», τονίζει ο μητροπολίτης Παντελεήμων στο Μακεδονικό Πρακτορείο και προσθέτει: «ζητούμε από το Θεό να μας δώσει τη δύναμη να περάσουμε τις δυσκολίες και τη φώτιση να τις αντιμετωπίσουμε σωστά. Άλλωστε εκείνο που επιδιώκει η Εκκλησία είναι να αποτρέψει τους ανθρώπους από την αυτοκτονία, μια ύστατη πράξη απόγνωσης που ισοδυναμεί με την καταστροφή του εαυτού μας».

Σε όσους εκτιμούν ότι ορισμέμοι περιμένουν με τις προσευχές να περάσει η οικονομική κρίση ο μητροπολίτης κ. Παντελεήμων απαντά: «ζητούμε φώτιση για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες πνευματικά και στο τέλος της αγρυπνίας θα διαβάσουμε μια ευχή που απευθύνεται στο Θεό».

Η αγρυπνία έχει καθιερωθεί τα ξημερώματα της 1η Οκτωβρίου , γιορτή της Αγίας Σκέπης, της Παναγίας, σε μια προσπάθεια επίκλησης της χάρης και της βοήθειάς της.