Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού επισκόπου Τράλλεων Ισιδώρου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/05/2011

 Τελέσθηκε σήμερα Ἀρχιερατικό συλλείτουργο ὑπέρ ἀναπαύσεως τοῦ μακαριστοῦ Ἐπισκόπου Τράλλεων Κυροῦ Ἰσιδώρου Προηγουμένου τῆς Μονῆς Πάτμου, στον Ἱερό Ναό Ἁγ. Δημητρίου Ἀμπελοκήπων προεξάρχοντος τῆς Θ. Λειτουργίας τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου, τοῦ Θεοφ. Ἐπισκόπου Φωτικῆς κ. Διονυσίου ἐνῶ στο μνημόσυνο παρέστησαν και οι Σεβ. Μητρ. Νιγηρίας κ. Ἀλέξανδρος και ο Θεοφ. Ἐπισκ. Νεοχωρίου κ. Παῦλος.

Ἐμπνευσμένα ὁμίλησε ὁ πνευματικός υἱός και ἀνηψιός τοῦ Ἐκλιπόντος Ἀρχιμ. Πλάτων Κρικρῆς για τη ζωή, τη δράση και τις πρωτοβουλίες που ανεπτυξε ο μεταστάς, για τα τάλαντα και τα χαρίσματα του, την ἐργατικότητα του, την ἀφοσίωση και την θυσιαστική του ἀγάπη προς την Μονήν του και τον Οικουμενικόν Θρόνον και τη μέριμνα του να καταστήσει την Πάτμο κέντρο Ορθοδόξου ἐνδιαφέροντος και παγκοσμίου ἀκτινοβολίας.

Με πολύ συγκίνηση αναφέρθηκε στις ὑποθήκες ζωῆς και τις πολύτιμες συμβουλές που ἀφησε ὁ γέροντας στα πνευματικά του τέκνα κυρίως ὅμως τη βίωση τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ ἥθους και φρονήματος και την προσήλωση στο καθήκον και στην ἀποστολή τους.

Τόνισε την ως μη ὥφειλε δοκιμασία στα τελευταία χρόνια της ζωής του ἀπό την συμπεριφορά τῶν ὑπ’ αὐτοῦ εὐεργετηθέντων, που υπήρξε αἰτία ἐτι περισσότερον να ἐκδηλώση τις ἀρετές τῆς μακροθυμίας, τῆς συγχωρητικότητας, τῆς ἀνεκτικότητας και της ἄνευ ὀρίων ἀγάπης, ἀλλά και τῆς προς τον Δικαιοκρίτην Θεόν ἐλπίδος του.

Παρέστησαν πολλοί κληρικοί πνευματικά τέκνα τοῦ μεταστάντος και πλήθος κόσμου.