Επιστροφή της Βουλκανιώτισσας στη Μονή της

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/09/2013

(εκ της Ι.Μ.) Η πόλη της Μεσσήνης, οι κάτοικοί της και πλήθος προσκυνητών αποχαιρέτισαν τη θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, η οποία συνοδευόμενη από λιτανευτική πομπή οδοιπορούντων πιστών, επέστρεψε στο Μοναστήρι της.

Η πομπή ξεκίνησε μετά από πανηγυρικό Εσπερινό και Παράκληση στο Μετόχι της Ζωοδόχου Πηγής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσήνιας Χρυσοστόμου με τη συμμετοχή κλήρου, των αρχών του τόπου και του πιστού λαού. Οι δρόμοι της Μεσσήνης, στρωμένοι με βασιλικό, μυρτιές και λουλούδια, οδήγησαν το σεπτό Εικόνισμα της Θεομήτορος στα όρια της πόλης, όπου ο Μητροπολίτης το παρέδωσε στους μοναχούς της Μονής για να ξεκινήσει η πομπή.

«Η θαυματουργός Βουλκανιώτισσα, μετά από οκταήμερο προσκύνημα επιστρέφει στο μόνιμο θρόνο της, την Ι. Μονή Βουλκάνου από όπου θα ατενίζει, θα σκέπει και θα φυλάττει τον Μεσσηνιακό λαό όπως πάντα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας Κώστας Ψυχάρης, μετά το πέρας των ακολουθιών, τονίζοντας πως «η Παναγία αναμένει πάντοτε τους πιστούς για την εναπόθεση σε αυτή, των πόθων και των δοκιμασιών της ζωής».