Αγαστή η αυνεργασία Εκκλησίας-Πολιτείας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/09/2013

(Ι.Α.Α-φωτο Χρ. Μπόνης) Η συμμετοχή της Εκκλησίας στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, που χρηματοδοτείται με ποσό ύψους 110 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης της Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κυρίας Εύης Χριστοφιλοπούλου με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.


«Είναι σήμερα εφικτό και πολύ σημαντικό να ενταχθεί η Εκκλησία, οι Ιερές Μητροπόλεις σε όλη την επικράτεια, στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, που θα προσφέρει μία ευκαιρία απασχόλησης σε 30.000 άνεργους συμπολίτες μας», τόνισε η κυρία Χριστοφιλοπούλου. Και πρόσθεσε: "Έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την κυβέρνηση να συμμετάσχει η Εκκλησία σε αυτό το πρόγραμμα, διότι η Εκκλησία επιτελεί ένα σπουδαίο πνευματικό και κοινωνικό έργο, το οποίο είναι πολύτιμο, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα».

Όπως σημείωσε, η αγαστή συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας είναι ένα σημαντικό ζητούμενο, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων και των ρόλων κάθε θεσμού και με γνώμονα το όφελος των πολιτών και της κοινωνίας εν γένει. Τέλος, η κυρία Χριστοφιλοπούλου αναφέρθηκε και στην πρόθεσή της για ενίσχυση της συνεργασίας του Υπουργείου με την Εκκλησία μέσω και της υπογραφής σχετικού πρωτοκόλλου μεταξύ του εθνικού κέντρου δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης και του ινστιτούτου ποιμαντικής επιμόρφωσης.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε την υφυπουργό για την επίσκεψη, αλλά και για την συμβολή του Υπουργείου στην προσπάθεια καταπολέμησης της ανεργίας. "Είναι αλήθεια", τόνισε, "ότι πολλοί συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες και μία από αυτές είναι η έλλειψη εργασίας". Και συνέχισε: "Η Πολιτεία προσφέρει μία ευκαιρία ενίσχυσης της απασχόλησης και συμπεριλαμβάνει, στο πλαίσιο του όλου προγράμματος, και την Εκκλησία. Η στήριξη αυτή είναι για εμάς πολύτιμη γιατί κάνουμε έναν μεγάλο αγώνα να βοηθήσουμε όποιον έχει ανάγκη. Με αυτόν τον τρόπο η Αρχιεπισκοπή και οι Μητροπόλεις θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν ανθρώπους διαφόρων ειδικοτήτων σε θέσεις όπου υπάρχει ανάγκη».

Τέλος ευχήθηκε,«τέτοιου είδους έργα να υλοποιούνται, ώστε οι άνθρωποι να ανακουφίζονται κατά το δυνατόν», επισημαίνοντας πως «αυτή η προσπάθεια δεν είναι λύση του όλου προβλήματος, αλλά μία ανάπαυση».