"Αγαπάμε τους λαθρομετανάστες, αλλά να φύγουν..."

Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 22/09/2013

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος που εόρτασε σήμερα τα 50 χρόνια ιερωσύνης του χαρακτήρισε για ακόμη μία φορά τους παράνομους αλλοδαπούς «παρείσακτους» τους οποίους, όμως, αγαπάει και τους καλεί να πάνε στη χώρα τους με δικά του έξοδα.

Ερωτώμενος για τα θετικά σχόλια που είχε κάνει στο παρελθόν για το παράρτημα της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο (ΕΛΑΜ) ανέφερε πως κάποιοι προσπαθούν να κάνουν λαϊκισμό και να τον κατηγορήσουν.

«Τότε που εμφανίστηκαν αυτά τα παιδιά, (χρυσαυγίτες) τα κάλεσα και ήρθαν στην Αρχιεπισκοπή και είδα αρκετά θετικά στοιχεία, όπως και αρνητικά. Και τους είπα, ότι με τα αρνητικά στοιχεία δεν συμφωνώ. Ζούμε σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα και πρέπει να είναι δημοκρατικοί πολίτες και ο τόπος αυτός έχει τόσα προβλήματα που δεν πρέπει να του επισωρεύσουμε άλλα προβλήματα», είπε.

«Συμφωνούσα μαζί τους στο ότι ήθελαν να διωχθούν οι παράνομοι», πρόσθεσε.

«Μάλιστα με ρώτησαν τότε τι λέει το Ευαγγέλιο και είπα το Ευαγγέλιο λέει να αγαπούμε. Τους αγαπούμε αυτούς τους παρείσακτους, αυτούς τους παράνομους που ήρθαν, αλλά να πάνε στην πατρίδα τους», είπε ακόμη ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

«Δεν είναι ρατσιστικό αυτό, πεινά ο λαός μας, δεν θα έχουμε άλλους αφού ο λαός μας έχει ανάγκη, να παν στη δική τους πατρίδα, και να αναλάβουν την υποχρέωση οι συμπατριώτες τους, η κυβέρνησή τους και όχι η δική μας η κυβέρνηση», επισήμανε.