Αυξημένη αστυνόμευση στο Άγιον Όρος

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 13/09/2013

Εντολές και οδηγίες για τη βελτίωση της αστυνόμευσης στο Άγιο Όρος έχει λάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, ενώ ιδιαίτερη προσοχή έχει ζητηθεί για προστασία των ιστορικών κειμηλίων της αθωνικής πολιτείας.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης στη Βουλή δόθηκαν οδηγίες στην Αστυνομική Διεύθυνση για την αναπροσαρμογή και επικαιροποίηση των σχεδίων δράσης, με τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιωθεί η Αστυνόμευση στο Άγιο Όρος.

 

Όπως γνωστοποιείται στο έγγραφο, από τον περασμένο Νοέμβριο από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής έχει αποσταλεί έγγραφο προς την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς τις μονές, ώστε να προστατευθούν τα ιερά κειμήλια που βρίσκονται στο Άγιο Όρος.

 

Ιδιαίτερη μέριμνα ζητήθηκε για τη φύλαξη κειμηλίων που υφίστανται σε ιερά εξαρτήματα, όπως καλύβες, κελιά και ησυχαστήρια, καθώς η μορφολογία του εδάφους, το ελλιπές οδικό δίκτυο κ.λπ. τα καθιστούν ευάλωτα σε επίδοξους εγκληματίες.

Ειδικά για το ζήτημα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, ο κ. Δένδιας διαβεβαιώνει ότι οι έλεγχοι αλλοδαπών που διαμένουν και κυκλοφορούν στο Άγιο Όρος διενεργούνται σε καθημερινή βάση.

Το έγγραφο του κ. Δένδια διαβιβάστηκε στη Βουλή ύστερα από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί για την αστυνομική δύναμη που υπηρετεί στην περιοχή, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι ο αριθμός των υπηρετούντων αστυνομικών έχει μειωθεί δραματικά. Κ.Ζ.