Γη, εκτός από συσσίτια, «μοιράζει» η Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 12/09/2013

Μια μοναδική προσφορά που δείχνει ότι η Εκκλησία μπορεί και πρέπει να είναι κοντά στους πολίτες όχι μόνο με συσσίτια και ευχολόγια, αλλά με έργα. Ετσι αυτή τη δύσκολη εποχή η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, δείχνει το δρόμο και σε μητροπόλεις της Ελλαδικής Εκκλησίας, που έχουν παρόμοια δυνατότητα με αυτή, πώς μπορούν να βοηθήοουν ουσιαστικά εμπερίστατους πολίτες όχι στο πλαίσιο της επαιτείας αλλά της εργασίας.

Η μητρόπολη κατόπιν αποφάσεως του μητροπολίτη κ.Ανδρέα Νανάκη και σε συνεργασία με τον Γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Δεικτάκη και τον δήμαρχο Βιάννου Παύλο Μπαριτάκη, ξεκίνησε τις διαδικασίες για να παραχωρηθούν στην περιοχή της Βιάννου συνολικά 400 στρέμματα σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά έχουν ανάγκη και θέλουν να καλλιεργήσουν τη γη. Από τα έσοδα της καλλιέργειας, ένα συμβολικό ποσό θα εισπράττει η μητρόπολη και τα υπόλοιπα θα είναι έσοδα του καλλιεργητή.


 

"Αρχικά είναι αξιοποιήσιμα τα πρώτα 150 στρέμματα και στη συνέχεια θα δοθούν και τα άλλα 250. Έχουμε ήδη βρει ανθρώπους, που έχουν ανάγκη και φυσικά θέλουν χωράφια να καλλιεργήσουν. Οι σχετικές διαδικασίες που ξεκίνησαν χθες θα ολοκληρωθούν σύντομα" τόνισε σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive ο δήμαρχος κ.Μπαριτάκης που εξήρε την απόφαση του μητροπολίτη και της Εκκλησίας να δώσει τις εκτάσεις.