Η εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μ.Ζιχνών

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 09/09/2013

(M.Σεραφειμίδης) Με ιδιαίτερη κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά  Μητρόπολή μας, Ζιχνών και Νευροκοπίου, και συγκεκριμένα εις τους εορτάζοντας ενοριακούς Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως μας α) Γεννήσεως Θεοτόκου Γραμμένης και β) Γεννήσεως Θεοτόκου Χρυσοκεφάλλου.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Γεννήσεως Θεοτόκου Γραμμένης, την παραμονή της εορτής, έγινε με κάθε Εκκλησιαστική τάξη η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Θεοφόρου Πατρός ημών Διονυσίου του εν Ολύμπω από την ομώνυμο Ιερά  Μονή και εν συνεχεία ο δισαρχερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός υπό των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Παροναξίας κ κ. Καλλινίκου και Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιεροθέου, του και Ποιμενάρχου ημών, ο οποίος και εγκαρδίως ευχαρίστησε τον προσκεκλημένο του Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικον καθώς επίσης τόν Καθηγούμενον της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω για την μεγάλη ευλογία που μας προσέφερε, και τον καθηγητή της Λειτουργικής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Πανοσιολογιώτατον Αρχιμανδρίτην π. Νικόδημον Σκρέτταν, ο οποίος και μετέφερε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Διουνυσίου  στην Ιερά μας Μητρόπολη.

Ανήμερα της εορτής στον ως άνω πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό ετελέσθη η Αρχιερατική θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου, ο οποίος και εκήρυξε τον Θείο Λόγο μεταφέροντας στις καρδιές των πιστών μας, με τον εμπνευσμένο λόγο του, το νόημα της εορτής και τη συμβολή της Παναγίας μας στο έργο της Θείας Οικονομίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος ανήμερα της εορτής Ιερούργησε εις τον έτερο εορτάζοντα ενοριακό Ναό  Γεννήσεως Θεοτόκου Χρυσοκεφάλλου στο λεκανοπέδιο του Νευροκοπίου.

Πλήθος πιστών προσήλθαν εις τους Ιερούς Ναούς μας και συμμετείχαν στις λατρευτικές και πανηγυρικές τελετές.