Πρόταση βουλευτή: Να κατασκευάσουμε εικονοστάσιο στη Βουλή

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 06/09/2013

Μία πρωτότυπη επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη απέστειλε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστας Γιοβανόπουλος ζητώντας του την κατασκευή εικονοστασίου στη Βουλή και την ανάρτηση εικόνας του Τριαδικού Θεού στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Όπως επισημαίνει μάλιστα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ έχει ήδη αποστείλει δύο ακόμα σχετικές επιστολές στο παρελθόν στον κ.Ευάγγελο Μεϊμαράκη χωρίς όμως να λάβει την παραμικρή απάντηση. "Είναι αδιανόητο σε μια Ορθόδοξη Χριστιανική Χώρα να διστάζουμε ή να αδρανούμε να ομολογήσουμε την Πίστη μας με στοιχειώδεις εκφράσεις.

Πράξτε σας παρακαλώ το χρέος και είτε δώστε θετική λύση στο αίτημα είτε φέρτε το ζήτημα προς ψήφιση στη Βουλής" αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως έχει ότι ο κ. Γιοβανόπουλος προχωρά και σε περιγραφή των τεχνικών χαρακτηριστικών που θα πρέπει να έχει το εικονοστάσι. "Θεωρώ αδιανόητο πως σε ένα Μέγαρο Βουλής με στεγασμένα περισσότερα των 22.000 τ.μ θα έπρεπε άμποτε να αφιερωθεί ένα τετραγωνικό μέτρο στην ίδρυση ενός εικονοστασίου (μια κανδύλα κι έναν κηροστάτη σε μια γωνιά, τίποτε περισσότερο).

Προσωπικά αναλαμβάνω όλα τα έξοδα αρκεί να λάβω τη θετική σας απάντηση και να υποδειχθεί ο χώρος , κατόπιν δε ας αναλάβουν αρμοδιότεροι εμού (εκ της Αρχιεπισκοπής) τα δέοντα της μορφής και του θεολογικού περιεχομένου".

"Κύριοι θα σας ευφημούν γενεές Ελλήνων. Αναλάβετε την πρωτοβουλία, τολμήστε, δώστε στίγμα ελπίδας στους αιρετούς και τους απανταχού Έλληνες" καταλήγει η επιστολή η οποία κοινοποιείται επίσης στον Πρωθυπουργό, του πολιτικούς αρχηγούς , τον Αρχιεπίσκοπο κλπ