Κατά της προσευχής και των θρησκευτικών και ο ΣΥΡΙΖΑ

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 05/09/2013

Μετά τη ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά του μαθήματος των θρησκευτικών και της προσευχής στα σχολεία!

«Τη στιγμή που έχουμε υποβάθμιση των δευτερευόντων μαθημάτων, όπως της αισθητικής αγωγής, της καλλιτεχνικής και της μουσικής παιδείας κλπ, και στα επαγγελματικά λύκεια έχουμε μείωση των ωρών της φυσικής, εσείς προσθέτετε μια ώρα Θρησκευτικών!» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το Ενιαίο Λύκειο.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης προφανώς έχει ταυτόσημη θέση με την Μαρία Ρεπούση, που είχε ζητήσει να εκλείψει το στοιχείο της κατήχησης και τα Θρησκευτικά να μετατραπούν σε... Θρησκειολογία.

 

Ο κ. Κουράκης δήλωσε πως πρέπει πλέον να αλλάξει η ποιότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών και να αναβαθμιστεί. Να απευθύνονται σε όλους τους μαθητές, χωρίς να έχουν κατηχητικό περιεχόμενο, και να στοχεύουν στην κατανόηση του φαινομένου της Θρησκείας.

«Σε μια εποχή που επικρατεί η μισαλλοδοξία και ο θρησκευτικός φανατισμός, είναι αυτονόητο ότι το μάθημα των θρησκευτικών θα πρέπει να αλλάξει χαρακτήρα» τόνισε με έμφαση.