Ευχές στον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/09/2013

Ι.Μ.Αλεξανδρουπόλεως Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Ανθίμου, επισκόπου Νικομηδείας, εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος.

 

Το απόγευμα της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Αρκετός κόσμος προσήλθε στον Εσπερινό και ο Μητροπολίτης μας στο τέλος απευθυνόμενος σε αυτούς τους ευχαρίστησε για την προσέλευσή τους για να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου Ανθίμου και να συνεορτάσουν με τον ποιμενάρχη τους. Παρακάλεσε δε άπαντες να προσεύχονται για τους ιερείς και τον επίσκοπό τους, καθώς οι ευχές του ποιμνίου στηρίζουν τον ιερέα στο δύσκολο έργο του και στις δοκιμασίες και στους πειρασμούς που αντιμετωπίζει. Τέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά και καρποφόρα σε όσους και όσες φέρουν το όνομα του Αγίου Ανθίμου και ιδιαιτέρως στον Παναγιώτατο Γέροντα μας Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο και στον αρχιμ. π. Άνθιμο Ρεγγίδη. Μετά την απόλυση ο Μητροπολίτης μας μοίρασε σε όλο το εκκλησίασμα τον άρτο.

 

Το πρωί της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου και συλλειτουργούντων των ομόρων Σεβ. Μητροπολιτών Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

 

Παρά το εργάσιμο της ημέρας πολύς κόσμος παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία, ενώ παρόντες ήταν η Αντιπεριφερειάρχις κα. Νικολάου, ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Λαμπάκης, ο Στρατηγός Διοικητής της 12ης Μεραρχίας κ. Γκατζογιάννης, οι Ταξίαρχοι-Διοικητές της 23ης Ταξιαρχίας κ. Κυριάκος, της 31ης Ταξιαρχίας κ. Δαμιανίδης και της 7ης Ταξιαρχίας κ. Ζορμπάς και ο Ταξίαρχος-Υποδιοικητής της 12ης Μεραρχίας κ. Μπαλτζής, ο Διοικητής της Αστυνομίας κ. Τσουκνάδης, ο Διοικητής της Πυροσβετικής κ. Κούκουρας και ο Λιμενάρχης κ. Πασσάδης και πλήθος ιερέων της Μητροπόλεως και από τις γειτονικές Μητροπόλεις. Στο Κοινωνικό ομίλησε επικαίρως ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός σχετικά με την προσωπικότητα του Αγίου Ανθίμου ως παράδειγμα αγιότητος στην ζωή του κάθε χριστιανού και εκφράζοντας τα αισθήματα και του Μητροπολίτου Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος ευχήθηκε στον Μητροπολίτη μας έτη πολλά και καρποφόρα και στο εκκλησίασμα να χαίρεται τον Ποιμενάρχη του. Αντεπευχόμενος ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες Διδυμοτείχου και Μαρωνείας για την παρουσία τους και όλο το εκκλησίασμα για τις ευχές.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ο Μητροπολίτης μας δέχθηκε ευχές στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως.