Αγ. Νικόλαος Σύρου: Πρωτοχρονιάτικη αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/01/2021
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ναού και τους Διακόνους του, με την παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Μ. Δαδάου, της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ερμουπόλεως κας Ανθής Χαλκιά, της διατελεσάσης Βουλευτού Κυκλάδων κας Άριας Μανούσου και περιορισμένου αριθμού πιστών, λόγω των ισχυόντων περιοριστικών μέτρων, και τη νοερή συμπροσευχή πλειόνων πιστών, που παρηκολούθησαν την απ’ ευθείας, από τον περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό “SYROS TV1” αναμεταδιδόμενη Θεία Λειτουργία.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανέγνωσε την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για την επέτειο των 200 ετών από την έκρηξη της Επανάστασης του 1821, ενώ στη σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στις πικρές εμπειρίες που αφήνει πίσω του το απελθόν έτος 2020 και προέτρεψε τους πιστούς να κρατήσουν στην ψυχή τους αναμμένο το κερί της ελπίδας, υπογραμμίζοντας ότι όσο υπάρχει ελπίδα τίποτα δεν χάνεται.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανέγνωσε την ευχή επι τω νέω έτει, μετά το πέρας της οποίας, αφού ευλόγησε την καθιερωμένη Αγιοβασιλειόπιττα, για όλους τους κατοίκους όλων των νησιών, όπως είπε, κάλεσε όλους τους πιστούς να συμψάλουν τα Κάλαντα, αφού χθες δεν κατέστη δυνατόν να ακουστούν, οι οποίοι και ανταποκρίθηκαν μέσα σε μια συγκινητικά εορταστική ατμόσφαιρα, ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ διένειμε δώρα στα παιδιά που παρίσταντο, και στους εκκλησιασθέντες μαζί με το αντίδωρο και την Αγιοβασιλειόπιττα και ευλογίες για το νέο έτος.