Ο μητροπολίτης Καρπενησίου στο εκκλησάκι της Παναγίας της Καλλιακούδας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/08/2013

(φωτορεπορτάζ Ευρυτανικός Παλμός) Με ικανοποιητική συμμετοχή κόσμου εορτάσθηκε και φέτος η Εορτή Μνήμης για την επέτειο της ιστορικής μάχης της Καλλιακούδας. Ξεχωριστή η φετινή ημέρα του εορτασμού για τους εξής λόγους: Φέτος συμπληρώνονται 190 χρόνια από τότε που έγινε η μάχη (28 και 29 Αυγούστου 1823).
Φέτος συμπληρώνονται 35 χρόνια εορτασμού της μάχης (ο εορτασμός άρχισε το 1979). Φέτος πήρε την ιστορική απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρπενησίου να κηρυχτεί η εορτή για την επέτειο της μάχης της Καλλιακούδας δημόσια τοπική εορτή για το Δήμο Καρπενησίου και να εορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή μετά τις 15 Αυγούστου.


Ο εορτασμός άρχισε νωρίς το πρωί της Κυριακής 18 Αυγούστου 2013 με Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι της Παναγίας της Καλλιακούδας στη θέση Λακκώματα που τέλεσε ο ιερέας του Μεγάλου Χωριού και Ψιανών Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Λαμπαδάρης και χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων.