Εορτή του Αγ. Φανουρίου στη Μύκονο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/08/2013

Χθες του Αγίου Φανουρίου, ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β' ιερούργησε κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ιστορικό, του 16ου αιώνα, Ναό του Αγίου Γεωργίου Μυκόνου, στον οποίο φυλάσσονται θαυμάσιες ιερές εικόνες, ιδιαίτερης τέχνης και κάλλους, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Μυκόνου, Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη, και Σύρου, Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλμπέσκου, και Κληρικούς της Μυκόνου.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικόλαος Κλάδης, Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Καλλιθέας, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο σημερινός άνθρωπος μπορεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και να επιλύσει τα προβλήματα της ζωής του, οπλισμένος με πίστη, ελπίδα και τη δύναμη, όπλα με τα οποία και ο Άγιος Φανούριος αντιμετώπισε το μαρτύριο.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' συνεχάρη το λαό της Μυκόνου, ο οποίος εμμένει στην τήρηση των πατρώων παραδόσεων, τον υπ` αυτού ορισθέντα επιμελητή των ι. Παρεκκλησίων των Αγίων Βαρβάρας και Φανουρίου κ. Σπ. Ξυδάκη για την άψογη προετοιμασία της εορτής και την καθόλα μέριμνά του για την ευπρέπειά τους, ευλόγησε τις Φανουρόπιττες, που και σήμερα πλήθος προσέφεραν στο Ναό οι ευσεβείς και φιλάγιες Μυκόνιες και ευχήθηκε ο Άγιος Φανούριος, να χαρίζει σε όλους υγεία και δύναμη και να φανερώνει στον καθένα τη λύση κάθε προβλήματός του.