Έκκληση του μητροπολίτη Καστορίας στον πρωθυπουργό

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/08/2013

Κοινή συνέντευξη τύπου με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτριο Σαββόπουλο και τους τρεις Δημάρχους, Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη, Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και Νεστορίου κ. Χρήστο Γκοσλιόπουλο, έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Επισκοπικό Μέγαρο Καστοριάς για τα τρέχοντα και τελευταία δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν στην περιοχή μας.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος συζήτησε με τους φορείς του τόπου μας τις δυσάρεστες εξελίξεις, όπου οργανωμένα κακοποιά στοιχεία και συμμορίες λεηλάτησαν και απογύμνωσαν δυο Ενοριακούς Ναούς σε συνοριακά χωριά (Μεσόβραχο και Γιαννοχώρι), αφαιρώντας ή καταστρέφοντας τα πάντα (εικόνες, τέμπλο, Ευαγγέλια, Ιερά Σκεύη, εξοπλισμό, ακόμη και κουφώματα!).

Επίσης, ο Ποιμενάρχης μας συζήτησε με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και το θέμα της κατάργησης της Ταξιαρχίας από την περιοχή μας και της γενικότερης αναδιάταξης του στρατού, όπου αποφάσισαν να συνεχίσουν από κοινού τις προσπάθειές τους για να παραμείνει ενισχυμένη η δύναμη του στρατού στην Καστοριά ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

"Κάνω έκκληση στον κ. Πρωθυπουργό να διατηρήσει το Στρατό στην Καστοριά για την ασφάλεια του τόπου μας", σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος, ζητώντας την ενεργοποίηση όλων των φορέων. Νωρίτερα δε, ο Σεβασμιώτατος είχε συνάντηση με τον υποδιοικητή της Αστυνομικής Διευθύνσεως Καστοριάς για τις κλοπές στους Ναούς της Επαρχίας μας και τους τρόπους αντιμετωπίσεώς τους. -