Εγκαίνια γηπέδου για παιδιά από τον μητροπολίτη Σύρου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/08/2013

Ι.Μ. Σύρου-του Γραμματέα IΜ Σύρου, Αλέξανδρου Μαρκουίζου

 

Στη Σίφνο μετέβη χθες από τη Μύκονο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' και το απόγευμα τέλεσε τα εγκαίνια του Γηπέδου "ΔΩΡΑ & ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΓΓΕΛΙΔΗΣ", σε χώρο, η χρήση του οποίου από ετών έχει παραχωρηθεί από την Ιερά Μονή Βρύσεως, εγκρίσει της Ιεράς Μητροπόλεως, για το σκοπό αυτό, προκειμένου να αθλούνται τα παιδιά και οι νέοι της Σίφνου.


 

Τη δαπάνη της ειδικής διαμόρφωσης, της τοποθέτησης χλοοτάπητος και άλλων τεχνικών επεμβάσεων στο συγκεκριμένο χώρο, ώστε να καταστεί λειτουργικός, ανέλαβε η Οικογένεια Γεωργίου και Δώρας Συγγελίδη, προς τιμή των οποίων πήρε την ονομασία του το εγκαινιασθέν Γήπεδο. Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στην προσλαλιά του ευχαρίστησε την Ιερά Μονή Βρύσεως και τον Ηγούμενο,Αρχιμ. Ιωαννίκιο Λαμπρινό, διότι πάντοτε και με την έγκριση της Ιεράς Μητροπόλεως πρωτοστατεί σε προσφορές αγάπης και έργα ευποιΐας προς το λαό της Σίφνου, αναφερθείς και στην παρόμοια προσφορά της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου.


 

Ευχαρίστησε, επίσης, και συνεχάρη την Οικογένεια Γεωργίου και Δώρας Συγγελίδη, η οποία εχορήγησε το συγκεκριμένο έργο και, όπως είπε, πάντα με διακριτικότητα, χωρίς θόρυβο, αλλά με πολλή αγάπη ενισχύει ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, χορηγεί παρόμοιες δραστηριότητες και, επί πλέον, συμβάλλει ουσιαστικά στην προαγωγή του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως.


 

Τέλος, ευχαρὶστησε τον Δήμαρχο Σίφνου, κ. Γ. Μπαμπούνη, και τους εργαζομένους στο Δήμο Σίφνου, για την επίσπευση και ταχεία ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης του Γηπέδου, ώστε να εγκαινιασθεί έγκαιρα, καθὼς επίσης και τους αθλητές του Πανσιφναϊκού Αθλητικού Ομίλου και τα παιδιά της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου, η οποία, παρ' ότι ιδρύθηκε πρόσφατα, ήδη αριθμεί 80 μέλη.


 

Ο Δήμαρχος Σίφνου, κ. Μπαμπούνης, ευχαρίστησε και συνεχάρη με τη σειρά του τον Σεβασμιώτατο, την Ιερά Μονή Βρύσεως, την Οικογένεια Γεωργίου και Δώρας Συγγελίδη και τους κ.κ. Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη και Θεοδωράτο, χάρη στους οποίους κατέστη δυνατή η δημιουργία του Γηπέδου και η παράδοσή του στους νέους της Σίφνου.

Εκ μέρους της Οικογένειας Συγγελίδη, ομίλησε ο κ. Πολυχρόνης Συγγελίδης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά "μακάρι, άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο να μας δίνουν την ευκαιρία να βοηθούμε και να ενισχύουμε τέτοιες αξιέπαινες δράσεις".

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής γρανιτένιας πλάκας από τον κ. Δήμαρχο Σίφνου και τον κ. Πολυχρόνη Συγγελίδη, εκπροσωπούντα τους χορηγούς Γεώργιο και Δώρα Συγγελίδη.


 

Μετά την ομιλία της Προέδρου του Πανσιφναϊκού Αθλητικού Ομίλου κας Ευαγγελίας Ατσόνιου, η οποία ευχαρίστησετ ους τους συντελεστές του έργου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', ο Δήμαρχος Σίφνου και ο κ. Πολυχρόνης Συγγελίδης υπέγραψαν υπέγραψαν τιμητική αναμνηστική αθλητική φανέλλα, η οποία θα εκτίθεται στα Γραφεία του Αθλητικού Ομίλου, ενώ η Πρόεδρός του απένειμε στον Σεβσμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' αναμνηστική πλακέττα.