"Θείο δώρο" της Ι.Μ.Ηλείας σε καταστηματάρχες

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 21/08/2013

ierovima.gr-Η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, εν μέσω κρίσης, δείχνει το δρόμο και σε άλλες μητροπόλεις κάνοντας μια γενναία μείωση στα ενοίκια των ακινήτων που διαθέτει. Η αρχή έγινε από την Αμαλιάδα.

Μια πράξη αλληλεγγύης και αγάπης προς το συνάνθρωπο ανέλαβαν τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια των Ιερών Ναών Αγίου Αθανασίου, Αγίου Τρύφωνος και Αγίου Γεωργίου στην Αμαλιάδα. Σε μια εποχή που οι πολίτες και οι επαγγελματίες πλήττονται από την οικονομική κρίση, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να μειώσουν το ενοίκιο στα κληροδοτήματα που διαθέτουν και τα οποία ενοικιάζουν σε επαγγελματίες της Αμαλιάδας και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από την αρχή του 2013!

 

Εν μέσω κρίσης, η Εκκλησία, αθόρυβα, απέδειξε πως στέκεται στο πλευρό όλων των πολιτών. Με πράξεις που αναδεικνύουν τον πραγματικό της ρόλο, αυτή τη φορά, στάθηκε στο πλευρό των δοκιμαζόμενων εμπόρων καθώς με πρωτοβουλία των Εφημεριών του Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνος πατήρ Κωνσταντίνου Συριόπουλου, του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου πατήρ Χρήστου Ελευθεριάδη και του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου πατήρ Αλέξιου Αναγνωστόπουλου, αποφάσισαν να μειώσουν τα ενοίκια στα εφτά συνολικά κτίρια- κληροδοτήματα που διαθέτουν στην κεντρική εμπορική οδό Αρχαίας Ήλιδος της Αμαλιάδας, σχεδόν στο μισό!

Η ανακοίνωση μάλιστα της απόφασης αυτής, που κοινοποιήθηκε στους καταστηματάρχες μέσω του πληρεξούσιου Δικηγόρου των τριών Ιερών Ναών κ. Δημητρίου Πιτσούνη, προκάλεσε αισθήματα ικανοποίησης, ανακούφισης και χαράς καθώς όπως ήταν αναμενόμενο αποτέλεσε για τους επαγγελματίες ένα Θείο και απρόσμενο δώρο.

 

«Τα εκκλησιαστικά συμβούλια των τριών Ιερών Ναών Αγίου Αθανασίου, Αγίου Γεωργίου και Αγίου Τρύφωνος Αμαλιάδας με ομόφωνη απόφαση τους, συναισθανόμενοι και κατανοώντας πλήρως την οικονομική κρίση που πλήττει την αγορά, μείωσαν αισθητά τα ενοίκια κεντρικών καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο της πόλης, στο ποσό των 200 ευρώ μηνιαίως» επισήμανε ο πληρεξούσιος Δικηγόρος κ. Πιτσούνης. Όπως σχολίασε, με την απόφαση αυτή, δεν ευνοούνται μόνον οι εκμισθωτές αλλά διαφυλάσσονται και τα συμφέροντα των Ιερών Ναών που εξασφαλίζουν έτσι, τη συνεχή ροή καταβολής των μισθωμάτων από τα κληροδοτήματα που διαθέτουν. «Θεωρούμε ότι η πράξη αυτή επιβάλλονταν και ήταν η ενδεδειγμένη για την εξασφάλιση των μισθωμάτων στους Ιερούς Ναούς και την υποστήριξη των επαγγελματιών. Δεν αποτελεί μόνον χαριστική πράξη καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι η αγορά είναι γεμάτη κενά καταστήματα τα οποία είναι προτιμότερο να διατεθούν σε χαμηλότερες τιμές από το να παραμένουν αναξιοποίητα. Ταυτόχρονα, έχει ληφθεί πρόνοια, ώστε τα επόμενα δυο χρόνια, η απόφαση αυτή να αναθεωρηθεί προς τα άνω. Επίσης θα πρέπει να πούμε ότι η απόφαση αυτή ισχύει αναδρομικά από την αρχή του έτους».