Επίσκεψη π. Αλεξίου Κουρτέση στο δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 06/09/2020

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ  ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ Π. ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΡΤΕΣΗ ΣΤΗ ΓΑΣΤΟΥΝΗ

Ανδρέας Μαρίνος: «Υπερήφανοι για το γέννημα θρέμμα του τόπου μας»

 

Ο Πανοσιολογιώτατος  Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Κουρτέσης την 1η Σεπτεμβρίου, αρχή του νέου Εκκλησιαστικού έτους, επισκέφθηκε στο Δημαρχείο στη Γαστούνη τον δήμαρχο Πηνειού  Ανδρέα Μαρίνο με τον οποίο συνδέονται με ειλικρινή και μακρόχρονη φιλία.

 

Ο Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος κατάγεται  από τον οικισμό Σιμίζα του Δήμου Πηνειού και  διακονεί την Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας . Σήμερα είναι διευθυντής του ιδιαίτερου Γραφείου Πρωτοσυγκελίας και υπεύθυνος Τεχνικής Υπηρεσίας των κατασκηνώσεων της Ι. Μ. Ν.Ιωνίας.

 Ο π. Αλέξιος ευρισκόμενος στην Ηλεία με την ευλογία και την άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού λειτούργησε σε ιερούς ναούς του Δήμου Πηνειού.

 

Ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος υποδεχόμενος τον Αρχιμανδρίτη δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ευλογία την επίσκεψη του  Πανοσολογιωτάτου. Ο π. Αλέξιος είναι γέννημα, θρέμμα και ανάστημα του Δήμου μας, για τον οποίο καμαρώνουμε. Ανιδιοτελής εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού, ανάστημα με ήθος, αξιοπρεπής  και με κοινωνική αναγνώριση. Με τον πατέρα του με συνδέει  παλαιά φιλία. Είχαμε την χαρά εγώ, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Βασιλείου και  ο συντοπίτης του Διαμαντής Καρασούλας να παραστούμε στην εις πρεσβύτερον χειροτονία του από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ έναν λαμπρό ιεράρχη. Σήμερα ο π. Αλέξιος ποιμένει το πλήρωμα του ιερού ναού Αγ. Τριάδας Ν. Ηρακλείου. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας Πανοσιολογιώτατε »

 

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο π. Αλέξιος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σας ευχαριστώ κ. δήμαρχε , αγαπημένε φίλε της οικογενείας μου, για τα καλά σας λόγια. Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι στην γενέτειρά μου, μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι στο ιστορικό κτίριο Σισίνη που στεγάζεται το δημαρχείο. Πληροφορούμαι από πολλούς συντοπίτες μου ότι από την ημέρα που αναλάβατε δήμαρχος έχετε προσφέρει σπουδαίο έργο στο τόπο μας και συν Θεώ είμαι σίγουρος ότι με τους συνεργάτες σας θα συμβάλλετε στην ανάδειξη του Δήμου Πηνειού. Σύντομα θα σας επισκεφθώ και πάλι ».