Τιμητική διάκριση για την Ι.Μ.Χαλκίδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/08/2020
Ανταπόκριση και Φωτογραφίες: eviathema.gr
 
Εξαιρετικό το κλίμα, στην παρουσίαση του νέου Τουριστικού, Ενημερωτικού και Ιστορικού Οδηγού του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων. Ένα πραγματικά εξαιρετικό στολίδι για την περιοχή, το οποίο ολοκληρώθηκε μετά από εντατική εθελοντική εργασία 1,5 χρόνου περίπου μιας ομάδας εθελοντών.
 
Η εθελοντική αυτή ομάδα ειδικών επιστημόνων, απαρτίζεται από τον Νικόλαο Καρατζά, Ιστορικό – Αρχαιολόγο, την Ιωάννα Μαντζώρου, Φιλόλογο, την Νίκη Καραγκούνη Κοινωνιολόγο–Ανθρωπολόγο, τον Ανέστη Τσίρη, Ιστορικό – Αρχαιολόγο. Την ομάδα αυτή πλαισίωσαν, με την βοήθεια τους, αρκετοί ακόμη, όπως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Ραπτάκης και αρκετοί ντόπιοι που προσέφεραν χρήσιμες πληροφορίες.
 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος, ο Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης-Ιεροκήρυκας, ο Πρωτοπρ. Νικόλαος Δανέλης-Αρχιερατικός Επίτροπος Μεσσαπίων ,οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης και κ. Ηλίας Μπουρμάς, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης, ο Αντιδήμαρχος Χαλκιδέων κ. Ιωάννης Νέζης, η πρόεδρος της ΔΟΠΠΑΧ κ. Ελένη Αϊδίνη, ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Γιώργος Ψαθάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Σπύρος Ραπτάκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ψαχνών κ. Μιχάλης Καλαβρής, ο Διευθυντής στο Υπουργείο Οικονομικών κ. Γεώργιος Γεωργίου, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Πολύκαρπος Καραμούζης, εκπρόσωποι Συλλόγων της περιοχής και πλήθος κόσμου.
 
Στην Εκδήλωση ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Ψαθάς επέδωσε στον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο τιμητική πλακέτα, ευχαριστώντας τον για την προσφορά και την συμβολή της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος προς τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων εν γένει, αλλά και διότι η Ιερά Μητρόπολις συνετέλεσε τα μέγιστα προς την έκδοση του Οδηγού.
 
Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο, συνεχάρη όλους τους συντελεστές της εκδόσεως και τους ευχαρίστησε ιδιαιτέρως διότι, όχι μόνο συμπεριέλαβαν ένα κεφάλαιο Θρησκευτικού Τουρισμού στον Οδηγό, αλλά κυρίως, επειδή μέσα από τις σελίδες και το φωτογραφικό υλικό του νέου Οδηγού, προβάλλουν τον θρησκευτικό βίο, ως αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της προόδου του τόπου.
 
           
 
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ