Βαρθολομιό:Μνημόσυνο για τον μακαριστό Καλλίνικο

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 02/08/2020

Σε κατανυκτικό κλίμα τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαρθολομιού  με πρωτοβουλία του Ποιμενάρχου Ηλείας κ.κ. Γερμανού και του δημάρχου Πηνειού κ.. Ανδρέα Μαρίνου, μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού μητροπολίτη πρ. Πειραιώς κυρού Καλλινίκου, του εκ Βαρθολομιού καταγόμενου.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός συγχοροστατούντων  του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ.κ. Κωνσταντίου και των αρχιμανδριτών π. Πέτρου Χαλούλου (Ι.Μ.Νικαίας), π. Δαμασκηνού Πετράκου και π. Φιλαρέτου Σπανόπουλου . Τους Αρχιερείς και Αρχιμανδρίτες πλαισίωσαν οι εφημέριοι του ιερού ναού π.  Γεώργιος  Ράλλης και π. Ανδρέας Βουγιουκλής.

Του Ιερού μνημοσύνου είχε προηγηθεί Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή πλειάδας πιστών οι οποίοι τηρούσαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης.

Παρόντες μεταξύ άλλων συγγενείς του μακαριστού, η Λιμενάρχης Κυλλήνης κ. Β. Ασημακοπούλου,  ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, ο αντιδήμαρχος του δήμου Πύργου Ιωάννης Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού Δημ. Βασιλόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δ. Γεωργόπουλος, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Βασιλείου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Άγγελος Μπράτης και Δημήτρης Δήμου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαρθολομιού Τάσος Πουλής, κ.α.

Ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ.κ. Γερμανός στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο θεάρεστο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο του μακαριστού Αρχιερέως ενώ συνεχάρη τον δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου για την πρωτοβουλία που ανέλαβε μαζί με την Ι. Μ. Ηλείας.