Ιερά Σύνοδος: Προτροπή για τήρηση των μέτρων στους ναούς

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/07/2020

«Η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως έπραξε από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, συνεχίζει να τηρεί υπεύθυνη θέση έναντι του ιερού Κλήρου και του πιστού λαού της, ενδιαφερόμενη τόσο για την υγεία των ανθρώπων όσο και για την εξασφάλιση της ακωλύτου τελέσεως της Θείας Λατρείας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου.

Όπως σημειώνει, εστάλη σημείωμα προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, μέσω του οποίου έγινε υπενθύμιση των σχετικών αποφάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ως προς την ακριβή και συνεπή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προφύλαξης για την προστασία της δημόσιας υγείας στους Ιερούς Ναούς, με την προτροπή προς όλους τους κληρικούς, τους μοναχούς και τις μοναχές και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και Ηγουμενοσυμβουλίων, για την πιστή και μετά προσοχής τήρησή τους.

Και αυτό, όπως τονίζει, ενόψει των επικειμένων μεγάλων εορτών της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατά τις στις οποίες παρουσιάζεται μεγάλη συμμετοχή πιστών στις Ιερές Ακολουθίες και με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού ιδιαιτέρως στο Λεκανοπέδιο των Αθηνών.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους.

Σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες, σημείωσε ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία εφαρμόζει τα αναγκαία μέτρα και πρόσθεσε πως, σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδας, θα εξεταστεί αν θα χρειαστεί κάποιο συμπληρωματικό μέτρο. φωτο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ