ΜΑΤ και επεισόδια στο Περιβόλι της Παναγίας

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 29/07/2013

Ένταση επικράτησε το πρωί στο αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου στην πρωτεύουσα του Αγίου όρους, τις Καρυές όταν μοναχοί απέτρεψαν την επίδοση δικογράφου για την εκκένωση του αντιπροσωπείου, πετώντας (σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες) αναμένο στουπί σε αστυνομικούς. Το πρωί έγινε προσπάθεια να εκτελεστεί μια αναγκαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων που προβλέπουν την εκκένωση του αντιπροσωπείου.

. “Τελέστηκε ένα ποινικό αδίκημα. Το θέμα θα αντιμετωπιστεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον νόμο” δήλωσε αργότερα ο διοικητής του Αγίου Όρους κ. Κασμίρογλου.

Ετσι σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές ενώ ενημερώθηκε και η εισαγγελία Θεσσαλονίκης.


 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος, Ηρακλής Μωραϊτης, δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: "το πρωί οκτώ άτομα ήρθαν στις Καρυές μέσω θαλάσσης και έφτασαν στο κονάκι μας. Ήρθαν για να σπάσουν την πόρτα από το κονάκι, να μας βγάλουν έξω και να μας πάρουν το αντιπροσωπείο. Στην περιοχή βρέθηκε και μικρή αστυνομική δύναμη. Οι μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου που βρίσκονταν μέσα στο κονάκι και είναι σε θέση άμυνας για να το υπερασπιστούν, πέταξαν κάποια αντικείμενα από μέσα προς τα έξω. Περιμένουμε την παρέμβαση του εισαγγελέα από τη Θεσσαλονίκη. Περιμένουμε η αστυνομία να δώσει μια πολιτική λύση ειρήνης και ηρεμίας, αλλιώς θα έχουμε γεγονότα που θα αμαυρώσουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό".