Η Αγία Αικατερίνη έσωσε τον Καιάφα!

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 26/07/2013

Γιώργος Κ.Ροζής

Από θαύμα γλίτωσε χθες ο Καιάφας. Η Αγία Αικατερίνη έβαλε το χέρι της και δεν είχαμε χειρότερα από την «επιδρομή» 45χρονου από την Κυπαρισσία που έβαλε στόχο το ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται δίπλα από τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τα ξενοδοχεία . Ο 45χρονος που στο παρελθόν φέρεται να είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα ενώ είχε συλληφθεί και για μικροκλοπές στην περιοχή της Μεσσηνία συνελήφθη από άνδρες της Υποδιεύθυνσης ασφαλείας Πύργου κοντά στην λίμνη τη στιγμή που άδειαζε την βενζίνη από βάρκες. Το χθεσινό συμβάν με τους βανδαλισμούς στο εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης θορύβησε ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις μιας και ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο…

 

Τα είχε πετάξει όλα έξω και έβαλε φωτιά !

 

Άναυδοι έμειναν οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις του Καιάφα όταν ενημερώθηκαν από περιπατητή που καθημερινά περνά από το σημείο ότι είχε παραβιαστεί η κεντρική πόρτα της μικρής εκκλησίας και στο προαύλειο υπήρχαν αποκαίδια από εικόνες και καρέκλες. Η εικόνα την πρώτη στιγμή θύμιζε πέρασμα βανδάλων ωστόσο όσο περνούσε η ώρα φαίνονταν ότι ένα «άρρωστο» μυαλό προκάλεσε αυτές τις ζημιές. Ο προιστάμενος των Λουτρών Καιάφα Νίκος Λευκαδίτης τόνισε στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ ότι για πρώτη φορά συνέβη ένα τέτοιο περιστατικό και πρόσθεσε: « Μείναμε άναυδοι με αυτό που είδαμε, το εκκλησάκι μας στο νησάκι έμοιαζε βεβηλωμένο, πεταμένες εικόνες , το ευαγγέλιο και άλλα πράγματα μέσα από την εκκλησία είχαν πεταχθεί στο προαύλειο και ορισμένα είχαν καεί…»

Συνελήφθη μετά από μερικές ώρες…

Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν μεγάλη για τον εντοπισμό του αγνώστου που προκάλεσε τις εκτεταμένες ζημιές στο εκκλησάκι. Άνδρες της Υποδιεύθυνσης ασφαλείας Πύργου βρέθηκαν αμέσως στο σημείο για τα πρώτα στοιχεία. Έπειτα από έρευνα της περιοχής συνέλαβαν τον 45χρονο στις όχθες της λίμνης ενώ προσπαθούσε να αδειάσει την βενζίνη από βάρκες που βρίσκονταν στο σημείο.